Lleida

Les Filles de la Caritat deixen Lleida després de 230 anys

Les tres germanes que hi conviuen han estat destinades a Barcelona, en un procés progressiu de reagrupament

Marta Romera
  • setembre 26, 2022
  • 2 min read
Les Filles de la Caritat deixen Lleida després de 230 anys

La comunitat de religioses ‘Terra Ferma’, de la Companyia de les Filles de la Caritat, que resideixen en un pis al barri lleidatà de Pardinyes, tancaran definitivament la casa el 30 de setembre. Les tres germanes que hi conviuen han estat destinades a Barcelona, en un procés progressiu de reagrupament a causa de la falta de noves vocacions i de l’edat avançada de les religioses, segons ha explicat el Bisbat de Lleida.

Les Filles de la Caritat, que havien tingut presència a Lleida des del 1792, on havien arribat a tenir cinc o sis cases i havien fet feines de voluntariat a l’Hospital de Santa Maria, a la Maternitat o a la Llar de Sant Josep, entre altres, deixen Lleida i esdevenen la cinquena comunitat religiosa que ho fa aquest 2022.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mare Remedios, superiora de la comunitat, ha expressa la «gran tristesa que representa haver de marxar de Lleida» i prega «perquè hi hagi noves vocacions en el futur que permetin reprendre l’activitat». Les tres religioses que quedaven a la casa de Pardinyes tenen 92, 83 i 76 anys, respectivament. Fa tres anys van morir tres de les monges d’aquesta comunitat que vivien plegades i estaven vinculades a la parròquia de Sant Salvador del barri de Pardinyes.

La superiora de la comunitat lleidatana

Ara, la superiora de la comunitat lleidatana, que portava quatre anys a Lleida, anirà destinada a un pis del barri de la Barceloneta per fer tasques de prevenció de la marginació social. Una altra de les Filles de la Caritat de Lleida anirà a una residència de gent gran a fer de voluntària, mentre que l’altra ho farà a una casa amb altres germanes d’edat avançada.

Aquest dimarts, coincidint amb la festivitat de Sant Vicenç de Paül, es farà una missa a la parròquia de Sant Salvador de Pardinyes, oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, com a comiat als 230 anys de presència de les Filles de la Caritat a la capital del Segrià, que marxaran definitivament el dia 30 de setembre.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *