«No feia coses d’un pare normal», declara la filla que denuncia tocaments sexuals per part del pare a Lleida

«No feia coses d’un pare normal», ha dit la nena que amb 14 anys va denunciar abusos sexuals per part del pare a Lleida, en la declaració que va fer davant dels psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) i que aquest dimecres s’ha pogut escoltar a l’Audiència de Lleida. Ha explicat que una nit de setembre del 2021, el pare es va posar a sobre d’ella al llit, li va tocar els pits i s’hi va refregar sobre el llençol mentre la petonejava per tota la cara.

 

La fiscalia li demana 5 anys de presó per aquests fets i 14 anys més per violar reiteradament la dona, que ha dit que l’obligava a mantenir relacions sexuals no consentides. Els psicòlegs consideren el relat de la nena creïble mentre que reconeixen tenir dubtes sobre el de la mare.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els psicòlegs consideren creïble el relat dels fets de la nena perquè és «molt detallat, molt ric, contextualitzat, manté una estructura lògica i fa referència a sentiments». En canvi, el de la mare, diuen, «és molt genèric, sense massa contingut i pobre», per la qual cosa no poden determinar la seva credibilitat. Els pèrits atribueixen aquesta limitació narrativa de la dona o a la fabulació o a la resignació. «Pot ser que s’hagi acostumat a aquesta situació», referint-se al fet de mantenir relacions sexuals no consentides.

Aquesta segona opció és la que defensen tant la fiscalia com l’acusació particular, que en el seu informe han insistit que «o per cultura o per por» la mare va callar, fins que l’home va abusar de la filla. La defensa de l’acusat, en canvi, considera que la dona l’ha denunciat falsament per aconseguir diners i que ha suggestionat la filla per fer el mateix. L’home ha negat els fets i ha assegurat que les relacions sexuals amb la dona van ser consentides i que mai ha tocat la filla de manera lasciva.