Important: Fi al descompte de 20 cèntims de gasolina

El govern canviarà la mesura a finals d’anys i només la mantindrà als sectors més afectats: transport, agricultura o pesca. 

Des de l’1 d’abril de 2022 que es va iniciar l’aplicació del descompte de 20 cèntims per litre de gasoil o gasolina tindrà final aquest any. El secretari d’Estat d’Economia i Suport a l’Empresa ha avançat que s’aprovarà la retirada segurament a l’últim Consell de Ministres de l’any.  

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Moncloa aposta per mantenir-lo només als sectors que depenen, com el transport.

La vicepresidenta del govern ja va comunicar que no beneficava a les classes més vulnerables sinó que només a qui tenia cotxe, sense incentivar l’estalvi del carburant. Només els sectors com el transport, ramaderia, agricultura o pesca, entre altres, continuaran gaudint d’aquest descompte. 
 
D’altra banda, s’està treballant mesures per alleujar l’alça dels aliments. S’hauria d’aprovar abans d’acabar l’any.

La bonificació dels 20 cèntims es va aprovar al març i va entrar en vigor l’1 d’abril de 2022. Formava part del Pla de xoc per alleujar els problemes econòmics provocats per la guerra d’Ucraïna. 
 
D’altra banda, també s’incloïa el Bo Social a dos milions de llars i una rebaixa del 60% de l’impost de la factura de la llum. 
 En principi tenia una durada de tres mesos, però es va prorrogar dos cops fins al 31 de desembre de 2022.