Edició 2021

FETE-UGT en defensa de la immersió lingüística

  • octubre 11, 2012
  • 2 min read
FETE-UGT en defensa de la immersió lingüística
FETE-UGT en defensa de la immersió lingüística

FETE-UGT en defensa de la immersió lingüística| Javier Giménez

 

Quan diu el ministre Wert que vol espanyolitzar els alumnes catalans, i dies enrere, parlava de segregació escolar en funció de la llengua; sembla com si tornéssim a etapes preconstitucionals.

 

Te’n adones que en aquest país no avancem; quan sembla que dones un pas endavant, reculem dos i mig. Avui comentaris d’uns, demà resposta dels altres.

 

Tots, els uns i els altres, aprenents de bruixots; interessats en què no es parli del que realment està passant i preocupa a la ciutadania: els desnonaments quotidians, els aturats, la misèria pels carrers, les pèrdues en serveis bàsics com educació,  sanitat i  dependència; les retallades dels ajuts a les persones amb discapacitats, als infants, a la gent gran; la manca de futur del nostre jovent, abocat a sortir del país (els nostres pares foren emigrants i els nostres fills seran emigrants).

 

A l’àmbit de l’educació, des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, la FETE-UGT, defensem l’actual model educatiu pel que fa a l’ús del català a l’escola i  la immersió lingüística, model vigent des dels principis dels vuitanta que ha facilitat la cohesió social des dels centres educatius i, per extensió, a la resta de ciutadans que, d’orígens ben diversos, tenen voluntat d’integració.

 
Javier Giménez, FETE-UGT Terres de Lleida

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.