Lleida

El Festival Poesia Lleida comença amb un acte dedicat a Vallverdú

Comptarà amb 4 sessions matinals adreçades a alumnat de secundària en diversos instituts de Lleida

Mar Laborda
  • març 15, 2023
  • 3 min read
El Festival Poesia Lleida comença amb un acte dedicat a Vallverdú

El Festival Poesia Lleida ha començat aquest dimarts amb un acte dedicat a Josep Vallverdú. L’aforisme de l’escriptor lleidatà ‘El millor poema és un instant atònit’ presideix el programa d’enguany per celebrar el centenari del seu naixement. La Paeria i l’IEI organitzen aquest festival poètic que té lloc al Cafè del Teatre fins al divendres 17 de març i comptarà amb 4 sessions matinals adreçades a alumnat de secundària en diversos instituts de Lleida.

En les seves paraules de benvinguda, Miquel Pueyo ha posat en relleu que «no hi ha millor manera d’iniciar aquest festival que amb un acte dedicat a la poesia de Josep Vallverdú, un gènere al qual s’ha dedicat en especial aquests darrers anys de producció». Pueyo ha afirmat que vincular el centenari del naixement del mestre amb el Festival de Poesia és una excel·lent doble celebració, celebrar la seva poesia i celebrar els seus gairebé 100 anys de vida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es dediquen 4 sessions matinals a centres de secundària i a la universitat , per introduir els alumnes a la poesia de Josep Vallverdú. L’escriptor Andreu Loncà projectarà a les aules un videoclip literari sobre l’autor commemorat, produït per l’Ajuntament de Lleida, farà una aproximació a l’obra poètica de Josep Vallverdú, fent un recorregut pels seus 10 poemaris i per cloure les sessions farà un recital amb poemes escollits de l’autor.

 

25 poetes, intel·lectuals i artistes 

L’edició d’enguany compta amb la participació de vint-i-cinc poetes, intel·lectuals i artistes de procedència diversa del territori català i espanyol.

 

Cal destacar, a més, que totes les sessions del festival disposaran d’un servei de venda de llibres perquè tothom tingui accés a comprar llibres i poemaris vinculats amb la Poesia Lleida d’enguany i també de l’autor del qual es commemoren els 100 anys de naixement, Josep Vallverdú.

 

Programa d’actes al Cafè del Teatre

 

Després dels actes del primer dia, aquest dimecres 15 de març s’ha programat:

19.00 hores TEL·LÚRICS Tres veus i un horitzó a càrrec d’Amat Baró, Enric Casasses i Raquel Santanera.

20.00 hores ELS FRUITS SABOROSOS. Dos poetes a escena a càrrec de Manuel Rivas i Mario Obrero.

 

Dijous, 16 de març

19.00 hores SENSE LLEI DE GRAVETAT. Lectura poètica a càrrec de Teresa Colom, Joan-Carles Martí i Raquel Lanseros.

20.00 hores EUFÒRIA! Lectura poètica a càrrec de Carlos Marzal i Pere Pena.

 

Divendres, 17 de març

19.00 hores TAN LLUNY, TAN A PROP. Poetry Slam Lleida a la Poesia Lleida a càrrec dels poetry slamers Lo tractor de l’amor, Marta B., Enric Kahn i Olza Olzeta.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *