El Festival de Pasqua de Cervera arriba amb una gran varietat d’actes i estils

El Festival de Pasqua de Cervera arriba amb una gran varietat d’actes i estils

L'11a edició del Festival de Pasqua de Cervera reivindicarà les figures de Robert Gerhard i Joan Manén | LleidaDiari.cat

L'11a edició del Festival de Pasqua de Cervera reivindicarà les figures de Robert Gerhard i Joan Manén, dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement respecte als músics més universals que ha tingut Catalunya.

 

El director artístic del certamen, Jordi Armengol, que s'estrena en el càrrec aquesta edició, ha destacat que són dues figures de la música que es van moure per tot el món i «els tenim bastant oblidats”. Per això, a molts concerts del festival s'interpretaran obres seves. Enguany es celebra el 125è aniversari del naixement de primer i el 50è aniversari de la mort de segon. El Festival es farà del 27 de març al 4 d'abril i comptarà 15 concerts, 2 projeccions de documentals, 1 exposició, 1 conferència i 1 audició comentada.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Jordi Armengol ha destacat que tot i ser un «festival jove», el Festival de Pasqua arriba a l'onzena edició amb unes bases consolidades per a la seva continuïtat en el que s'ha convertit com un esdeveniment amb «vigor i potencial de futur extraordinari». La programació d'enguany proposa una gran varietat de formacions i estils que passen des de la música de cambra, a la simfònica, la coral o el jazz, fins a la música medieval, a la de nova creació del segle XXI, fins a les danses del Barroc i obres del Romanticisme.

 

Els espais d'actuació del Festival de Pasqua seran al Paranimf de la Universitat de Cervera

Els espais d'actuació del Festival de Pasqua seran al Paranimf de la Universitat de Cervera, a l'Auditori, a l'Església de Sant Domènec i a la Sala de Quadres de la Paeria. La inauguració anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, que interpretarà obres de Bertran, Manén i Gerhard, el dissabte 27 de març a les vuit del vespre. Un altre dels concerts destacats serà el que tindrà lloc l'endemà diumenge a càrrec del Quartet Casals amb obres de Bach, Toldrà i Beethoven.

 

Una de les actuacions més singulars serà la que porta per títol '#BombollaSegura', el dijous 1 d'abril a l'Església de Sant Domènec. Serà un espai tancat, escèptic i distant on un ésser carregat de pors i dubtes accedeix a una bombolla per confrontar-se a les seves debilitats. Es tracta d'un espectacle de música, text i teatre de gest que convidarà als espectadors a reflexionar sobre la situació actual amb l'objectiu d'ajudar a trobar aixopluc en l'art.

 

El certamen també inclou concerts matinals com el del divendres 2 d'abril amb les cançons de Manén i Gerhard a càrrec de la soprano Júlia Farrés – Llongueras i el piano Daniel Blanch, i un concert familiar amb el Symbiotic Duo, que porta per títol 'Un Gulliver violinista', entre d'altres.