Les festes de Sant Isidori arriben a Mollerussa amb una setmana d’activitats culturals

Mollerussa recupera del 19 al 24 d'abril el format estàndard de les Festes de Sant Isidori en honor al seu patró després dels dos anys anteriors marcats per les restriccions de la pandèmia.

 

Les festes, que tenen un marcat caràcter cultural amb activitats diverses, comencen amb el pregó del dia 19 a les 9 del vespre que enguany anirà a càrrec d'Albert Domingo Melgosa, conseller delegat de l'empresa tecnològica NEXTRET i fill de Mollerussa, segons ha explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i del tècnic de l'àrea, Àlex Culleré.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els actes seguiran dimecres amb una conferència a les 9 del vespre al Centre Cultural organitzada per la parròquia de Sant Jaume sota el títol Creure en Jesucrist en una societat plural, a càrrec de Francesc Conesa Ferrer, que recentment ha estat nomenat bisbe de Solsona.

Mollerussa es prepara per a les seves festes | LleidaDiari.cat

 

Unes festes encara més literàries amb Sant Jordi i el 33è Premi de Novel·la Breu

Aquest any les festes coincideixen amb la diada de Sant Jordi, que tenyirà la setmana d'activitats literàries com la XI Marató de lectura en veu alta, que se celebrarà el divendres 22 d'abril a la plaça de Manuel Bertrand, on participaran els alumnes dels centres educatius de Mollerussa Municipi Lector.

 

Seguint en aquest àmbit, el mateix divendres a dos quarts de 9 del vespre tindrà lloc la gala de lliurament del 34è Premi Literari de Novel·la Breu 'Ciutat de Mollerussa', que presentarà Montse Llussà, comunicadora, col·laboradora del programa “Versió RAC1”, amb l'acompanyament musical de Fados Nostrats del Projecte Amàlia amb Carolina Blàvia, a la veu, i Xavier Monge, al piano. La gala es farà al Teatre L'Amistat amb la platea elevada en un format cafè-teatre i en el transcurs de la qual se servirà vi Gotim Bru, gentilesa del Castell del Remei.

 

Els actes seguiran dissabte dia 23 a dos quarts de 12 del matí a la plaça Manuel Bertrand amb l'espectacle familiar Recontes, de la Cia. La Pantomima, organitzat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. A més, a les de 6 de la tarda tindrà lloc la 13a Trobada de Colles Bastoneres i durant el vespre se celebrarà la tradicional missa de vot de poble en honor a Sant Isidori. La jornada de dissabte clourà a les 9 de la nit al Teatre L'Amistat amb la presentació del documental de Saó de Ponent Mollerussa, pa amb vi i sucre, el qual ofereix un recorregut personal a través dels records de setze persones que van créixer a Mollerussa.

 

23a Trobada de Puntaires

Les festes acabaran diumenge als pavellons firals amb la 23a Trobada de Puntaires a partir de les 10 del matí, on es preveu que hi participin 400 persones. El darrer acte programat serà a les 7 de la tarda al carrer Ciutat de Lleida on hi haurà un concert a l'aire lliure a càrrec del duet Magnet, amb Iris Grañó a la veu i Albert Gilabert a la guitarra i a la veu, els quals oferiran versions en acústic d'èxits de Coldplay, Txarango i Joan Dausà, entre altres.