Les festes majors del Pla d’Urgell s’uneixen contra les agressions masclistes

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell portarà la campanya de sensibilització i prevenció de violència masclista 'Per un municipi lliure de sexismes' a totes les festes majors dels municipis de la comarca, moltes de les quals se celebren durant el mes d'agost.

 

La primera experiència es va dur a terme a Mollerussa, al maig, i ara s'inicia una itinerància comarcal, que té les properes cites a Torregrossa i el Poal i així fins al novembre, quan finalitzaran les celebracions locals. Els protagonistes de la campanya són 21 joves del Pla d'Urgell, que han cedit la seva imatge en les banderoles que es col·locaran en espais públics i on es podran llegir frases contundents com ara 'Jo decideixo com acabo la nit' o 'Tinc el dret a tornar a casa sense por'.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La campanya neix d'un procés participatiu

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha donat a conèixer aquest dimarts la implementació de la campanya a tota la comarca. La coordinadora de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell, Anna Lloret, ha explicat que la campanya neix d'un procés participatiu «amb l'objectiu d'empoderar els joves per poder emmarcar bé el tema de les agressions sexistes i sexuals». D'aquí que les persones que hi col·laboren siguin joves dels municipis «que creuen que cal conscienciar contra aquesta xacra».

 

Precisament, des de l'Àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'insisteix en la importància de la prevenció i la conscienciació col·lectiva. La seva coordinadora, Lourdes Fort, ha recordat que, recentment, aquests serveis han detectat quatre casos de violència masclista en el curt interval de deu dies.

 

Suport econòmic de l'Institut Català de les Dones, entre altres

La campanya 'Per un municipi lliure de sexismes' té el suport econòmic de l'Institut Català de les Dones, del Ministeri de la Presidència, Relació amb les Corts i d'Igualtat, del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell.

 

El pròxim objectiu és ampliar la campanya a la població en general i continuar en el desplegament d'altres accions com ara la instal·lació de punts informatius als espais de festa (coneguts en alguns llocs de Catalunya com Espais Lila) i la redacció d'un protocol d'actuació comarcal amb el suport dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

 

També et poden interessar…