Comarques

Més de 3.500 persones participen en les Festes de l’Aigua d’Almacelles

Un total de 25 carrosses i comparses han omplert les rambles de la població

Mar Laborda
  • març 6, 2023
  • 3 min read
Més de 3.500 persones participen en les Festes de l’Aigua d’Almacelles

Un total de 25 carrosses, comparses i grups d’animació han desfilat aquest diumenge per les rambles d’Almacelles plenes de gom a gom, en el marc de les Festes de l’Aigua, que han viscut la seva darrera jornada, després de cinc dies d’intensa activitat, i en la qual han destacat la 67a edició de la desfilada de carrosses i el 10è Concurs de Comparses. L’acte, al qual han assistit unes 3.500 persones, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Vanesa Olivart; els diferents regidors i regidores del consistori; la diputada Rosa Maria Perelló, i l’alcaldessa d’Albelda, M. Ángeles Roca, entre altres autoritats.

Entre els diferents elements que conformen la desfilada, destaquen dues carrosses del municipi: la del Centre Assistencial Sant Joan de Déu – Terres de Lleida, i la de l’empresa Campistó Barés. A banda de les carrosses locals i foranes, també hi han participat els Grallers d’Almacelles, la Banda de Bombos i Tambors de la Vila d’Azanui, la Banda de Bombos y Tambores de Tamarit de Llitera, la rondalla del Torricó i altres grups d’animació del territori.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres actes de diumenge

Entre els actes d’aquest diumenge, també s’ha accentuat el 28è Concurs de Pintura Ràpida ‘Vila d’Almacelles’ i el 3r Concurs de pintura ràpida infantil i juvenil Vila d’Almacelles. A partir de les 9 hores, s’ha celebrat la Matinal 4×4 al Circuit de la Mina, on també ha tingut lloc un esmorzar popular, seguit d’una exhibició de cotxes tot terreny amb circuit obert per a les persones assistents. Igualment, durant el matí s’ha fet la Gran Tirada de bitlles a les pistes habilitades a l’esplanada de davant la Llar del Jubilat, entre els equips d’Almacelles i gran part dels municipis del Segrià.

 

A les 12 hores, la plaça de la Vila ha estat l’escenari de l’edició número 43 del Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la participació de la Cobla Vents de Riella. I a les 17 hores, s’ha celebrat la 67a Desfilada de Carrosses i el 9è Concurs de Comparses de les Festes de l’Aigua per les Rambles del poble. A les 19:30 hores, l’orquestra Welcome Band ha ofert un ball de tarda i nit, durant el qual també s’han lliurat els premis dels concursos de Carrosses i de Comparses, a la sala polivalent.

Almacelles ha celebrat durant cinc dies les Festes de l’Aigua, una tradició anual que té l’objectiu de commemorar la posada en funcionament del canal d’Aragó i Catalunya i, amb aquest, l’arribada de l’aigua al municipi, el dos de març de 1910.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *