Edició 2020

La Festa de la Matança del Porc d’Alpicat reparteix més de 400 racions

  • març 18, 2019
  • 3 min read

Matança del Porc a Alpicat | LleidaDiari.cat

 

La Festa de la Matança del Porc d'Alpicat ha tornat a complir plenament amb la tradició que l'assenyala com una de les festes més emblemàtiques, i un cop més ha superat les 400 racions repartides entre els veïns i veïnes del poble. En una jornada en què el temps ha acompanyat, la feina ha començat des de primera hora del matí al Parc del Graó, on s'han començat a preparar les cassoles tot recordant la preparació d'un àpat que antigament es feia a l'hivern a les cases de pagès, per la supervivència de la família durant l'any.

 

Organitzada per l'Associació Cultural de Dones d'Alpicat i l'Ajuntament, la diada ha comptat amb la col·laboració d'un bon grapat de voluntaris. A més, i atès que l'Ajuntament no aporta la infraestructura per a la celebració del dinar, són els mateixos assistents els que duen els coberts, les taules i les cadires per gaudir de l'àpat al Parc del Graó, per bé que hi ha famílies que prefereixen endur-se a casa el menjar en plats, cassoles o 'tàpers'.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Matança del Porc a Alpicat

Més imatges de la Matança del Porc a Alpicat | LleidaDiari.cat

 

 

Altres notícies d'Alpicat

L'Ajuntament d'Alpicat ha donat llum verda a la construcció de la primera zona d'esbarjo per a gossos del municipi. L'equipament, ubicat en terrenys municipals a l'avinguda del Parc, entre el camí de Raimat i Joaquim Costa (sector SUDR4), ocuparà un espai de més de 1.200 m2, actualment sense ús. Es distribuirà en dues zones, una per a gossos grans i que ocuparà aproximadament 850 m2, i una per a gossos més petits de 400 m2, on s'habilitarà una zona per a defecacions, una zona arbrada, il·luminació i una via d'accés per a les persones.

 

La finalitat de l'obra es correspon a minimitzar els problemes de contaminació odorífera i acústica que poden provocar els gossos si no s'habiliten espais d'esbarjo per als animals. És per aquesta raó que l'Ajuntament d'Alpicat vol destinar un terreny municipal per instal·lar un pipi-can amb elements adequats que eliminin o minimitzin aquests tipus d'agressions medi ambientals i evitin, a més, molèsties als habitants del municipi.

 

L'Ajuntament estima que actualment hi ha al municipi uns 800 gossos, dels quals 550 estan censats, motiu pel qual també ha endegat una campanya de sensibilització per tal que els propietaris dels animals els censin a l'Ajuntament. L'actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals s'espera disposar d'un ajut de la Diputació de Lleida de 25.000 euros. Al respecte, l'alcalde Joan Gilart ha dit que amb aquesta actuació «donem resposta a la demanda dels propietaris dels animals de disposar d'una zona d'esbarjo per a gossos».

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.