La localitat lleidatana que canvia les firetes pels jocs tradicionals

La Festa Major de les Borges, que se celebra del 2 al 6 de setembre, enguany comptarà amb jocs tradicionals alternatius, pensats per a infants i joves, que estaran situats al carrer del Doctor Trueta.

 

Es tracta de l'alternativa de lleure que l'Ajuntament ha posat en marxa, davant la negativa del col·lectiu de firaires a instal·lar les seves parades i atraccions, ja que no han acceptat el canvi d'ubicació de les atraccions que hi havia previst per aquest any. El canvi d'espai s'ha hagut de fer, ja que el tradicional espai que havien ocupat fins abans de la pandèmia les firetes, ara s'ha hagut de destinar a les penyes, que han augmentat en mesura i nombre, i per seguretat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

D'aquesta manera, el consistori borgenc habilitarà durant tota la Festa Major jocs alternatius, de fusta i tradicionals, de l'estil de la tirolina, inflables, toro mecànic, saltadors, entre altres elements de lleure pensats per a infants i joves. Ho farà amb l'objectiu que aquest conflicte provoqui la menor repercussió possible per als infants i joves que volen gaudir de la festa. L'espai d'atraccions i jocs alternatius se situarà en una zona habilitada al carrer Doctor Trueta, entre l'Institut Josep Vallverdú i la Cooperativa La Borgenca.

Reunió del col·lectiu firaire de les Borges

La Festa Major de les Borges tindrà jocs tradicionals alternatius per a infants i joves | LleidaDiari.cat

 

Negativa del col·lectiu firaire a traslladar 150 metres la seva ubicació

La decisió del consistori arriba arran de la negativa dels firaires a canviar la zona de parades i atraccions d'ubicació i situar-la en un nou espai, més gran i només a 150 metres de la seva ubicació original, l'Hort del Rabasser, just a l'altra banda de l'Institut Josep Vallverdú. Per aquesta Festa Major, davant l'augment del nombre de penyes i penyistes, el consistori destinarà l'Hort del Rabasser a col·locar un serpentí d'entrada a les penyes i un exhaustiu control d'accés, per garantir-hi la seguretat. Igualment, també se situarà en aquest espai el punt lila, així com diversos contenidors i lavabos portàtils.

 

D'aquesta manera, i en la mesura que el col·lectiu de firaires no ha acceptat les diverses propostes alternatives que havia ofert l'Ajuntament per minimitzar els efectes del canvi d'ubicació i s'han mantingut sí o sí en només acceptar instal·lar-se en l'espai que ara està destinat a les penyes del jovent del municipi, s'ha optat per oferir altres alternatives de lleure per als més menuts i el jovent. D'altra banda, l'espai en què haurien d'haver anat les firetes serà habilitat com a aparcament durant la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, i també per totes les famílies que vulguin accedir a l'espai d'atraccions i jocs alternatiu, que se situarà just al costat d'aquesta zona.

 

El Dimecres Borjut dona inici als actes previs de Festa Major

Aquest dimecres, 31 d'agost, a la tarda, el Dimecres Borjut donarà el tret de sortida als preludis de la Festa Major de la capital de les Garrigues. En concret, a partir de les 17.30 hores, hi ha previstes activitats lúdiques per a tothom als Jardins del Terrall i, en acabar, hi haurà un sopar en aquest mateix espai. Les activitats estan organitzades pels Diables i Tabalers de les Borges Blanques 'Els Borjuts'.

 

Els actes continuaran aquest divendres, 2 de setembre, amb l'entrega dels premis al borgenc i al garriguenc de l'any i diversos concerts de nit, i s'allargaran fins al pròxim dimarts, 6 de setembre, amb activitats per a tots els públics, com la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs prevista per dissabte, o el concurs de colles sardanistes de diumenge, entre altres.