Ferides dos treballadores de l’empresa BonÀrea en una fuita d’amoníac

Dos treballadores de l'empresa BonÀrea Corporació han resultat ferides lleument aquest dimarts a primera hora de la tarda per una fuita d'amoníac. Els fets han tingut lloc a la seu que aquesta companyia té a la localitat de Guissona, a la comarca de la Segarra, segons ha informat fonts de Protecció Civil, que ha activat l'alerta del pla Plasecqat. L'avís de l'incident s'ha rebut poc després de la tres de la tarda a la mateixa empresa, que està situada al número 73 del carrer Verge del Claustre. 

Mor un treballador al caure de 12 metres mentre treballava en una empresa de Guissona

Vista aèria de les naus de l'empresa BonÀrea.  | LleidaDiari.cat

En el moment que han arribat els Bombers de la Generalitat al lloc dels fets, la fuita d'amoníac ja estava controlada pels operaris de l'empresa. No obstant, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha hagut d'atendre les dues dones que havien inhalat l'amoníac i les han traslladat fins a l'Hospital d'Igualada amb pronòstic lleu. Fins a vuit dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins a la seu de l'empresa BonÀrea ubicada a Guissona.

 

Al voltant de les 19.30 hores d'aquest dimarts a la tarda, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'alerta per la fuita d'amoníac.

 

Pla general de la zona dels molls de càrrega del complex La Closa del Grup Guissona

Pla general de la zona dels molls de càrrega del complex La Closa del Grup Guissona | LleidaDiari.cat

 

L'empresa espera contractar 200 nous treballadors

L'empresa lleidatana BonÀrea espera incorporar aquest any un total de 200 nous treballadors. Aquesta cerca de persona és una conseqüència directa de l'augment que espera tenir l'empresa, amb seu a Guissona, d'ara fins a finals d'any. En relació a la tipologia de contractacions, s'espera que aproximadament un 50% dels treballadors siguin per ocupar llocs tècnics qualificats. Cal recordar que bonÀrea va tancar el 2017 amb una facturació de 1.674 milions d'euros, amb un augment del 8,5% respecte al 2016. El resultat net de tota aquesta facturació és de 54,81 milions, un 16% superior i el cash flow net de 92,21 milions, un 9,6% més que l'exercici anterior. El grup ha invertit 55 milions d'euros durant l'any passat, un 19% més que el 2016, amb millores al centre alimentari de Guissona i també amb l'obertura de dinou nous supermercats bonÀrea i l'ampliació o trasllat de 21, arribant fins als 468 establiments a finals d'any.