Larrosa es postula de nou com alcalde de Lleida

El cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, s’ha postulat com a alcalde de Lleida a partir del 15 de juny i ha assegurat que a les eleccions del maig, la ciutadania haurà d’escollir entre ell o Miquel Pueyo. En aquest sentit, ha considerat que l’actual govern d’ERC i Junts està en “caiguda lliure” i que s’ha perdut la confiança amb la ciutadania. Segons Larrosa, això queda demostrat amb els 280 contenciosos que el govern municipal tindria oberts actualment. En un esmorzar informatiu amb la premsa, el líder de PSC a la ciutat ha dit que es veu més “humil i persona” que fa quatre anys i ha ofert “mà estesa” per arribar a acords i negociar amb altres formacions polítiques.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Larrosa ha dit que l’experiment del govern municipal liderat per Miquel Pueyo ha estat un fracàs i en aquest sentit, l’ha qualificat de el govern local «més mentider» de la història. Entre d’altres, el cap de l’oposició, ha criticat que estiguin assumint projectes per a la ciutat que diuen que estaven abandonats o als calaixos, quan en realitat eren dels governs socialistes. Larrosa també ha parlat de la inestabilitat que hi ha hagut durant els darrers anys en el govern municipal, amb la dimissió forçada al 2020 de la regidora Regina Cairol, l’afer d’Urbanisme amb la sortida del govern municipal del regidor de Junts Sergio González o la sortida del Comú el juliol de 2021. Per tot plegat, ha qualificat el ‘Pacte de Sant Joan’ que van subscriure les tres formacions (ERC, Junts i el Comú), com el «pacte de la foguera perquè cremen tot el que toquen».

 

El dirigent socialista considera que la ciutat està mancada de lideratge i que el govern municipal només genera divisió i conflicte. En aquest sentit, ha parlat del conflicte amb alguns veïns del barri de Pardinyes que s’oposen a la construcció de l’equipament de múltiples usos que ha d’acollir, entre d’altres, temporers sense sostre a l’estiu. Per Larrosa, es deu a la «incapacitat de no saber trobar acords amb la ciutadania». Si és alcalde, ha afegit que continuarà les obres d’aquest equipament, en cas que hagin començat, però ha matisat que estudiaran altres usos perquè els socialistes defensen un altre model per gestionar l’acollida de temporers per la campanya de la fruita, sigui amb pisos de lloguer o permetent l’habilitació d’habitatges a les explotacions fructícoles.

 

Fèlix Larrosa ha fet un repàs de diferents àmbits de gestió municipal, com són la seguretat, tant a la ciutat com a l’Horta, la jardineria i l’arbrat, la recollida de la brossa, les comunicacions amb l’extraradi, les infraestructures, els equipaments comercials o l’àmbit cultural, entre d’altres. En aquest sentit, ha lamentat que el govern municipal sempre digui que la culpa és dels altres i ha assegurat que un reflex de la situació és pot palpar amb els 280 contenciosos que té oberts la Paeria al jutjat.

«Sóc més humil, la mà estesa la mantindrem»

Després de perdre les eleccions al 2019, Larrosa diu que ha canviat i es veu més humil i més «persona capaç d’escoltar en actiu arribar a acords i negociacions per tirar projectes endavant». Ha apuntat que ho demostra el fet que el PSC hagi facilitat l’aprovació dels pressupostos per enguany i en aquest sentit ha assegurat que mantindran la mà estesa. Aquesta maduresa la vol traslladar a l’escenari que es pugui donar després del maig. Per això ha apostat per pactar amb la ciutadania el model per als quatre anys vinents i si guanya acceptarà tirar endavant el seu projecte amb els partits que hi estiguin disposats, exceptuant aquelles formacions que no respectin les normes de la democràcia.

 

Tot i que ja compten amb algunes enquestes sobre les eleccions municipals, Larrosa no ha volgut desvetllar què diuen aquests pronòstics i ha apuntat que el frec a frec amb ERC potser no serà tan ajustat com es creuen alguns. Ha recordat que ell va treure més vots que el seu antecessor, Àngel Ros, però que ERC va guanyar. Ara, li preocupa l’abstenció que hi pugui haver pel desencís de la ciutadania amb la política i ha assenyalat que ells faran una campanya «molt tranquil·la i amb sentit comú».