Sense Categoria

Fèlix Larrosa i Montse Mínguez, els candidats amb més opcions per rellevar Ros a l’alcaldia de Lleida

Avatar
  • agost 2, 2018
  • 4 min read

Pla mig de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Félix Larrosa | LleidaDiari.cat

 

El mes d'agost acostuma a ser un mes institucionalment tranquil. Els ajuntament estan sota mínims, els alcaldes marxen de vacances i, malgrat alguns imprevistos, les ciutat romanen mig desertes fins ben entrat el vespre. Però enguany, a Lleida, tot serà diferent. Els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Fèlix Larrosa són ara mateix els més ben situats per rellevar Àngel Ros al capdavant de l'Ajuntament de Lleida, després que s'hagi confirmat que el govern de l'Estat nomenarà l'encara alcalde de la ciutat com a nou ambaixador espanyol a Andorra, previsiblement en el Consell de Ministres d'aquest divendres, o en tot cas en el del 24 d'agost. 

 

Mínguez ha anunciat que no farà pronunciaments sobre les seves intencions fins que s'oficialitzi el nomenament de Ros com a ambaixador, mentre Larrosa també es mostra caut, s'ha posat a disposició del partit i ha expressat la voluntat que sigui la militància local qui acabi decidint el candidat. Malgrat que tot sembla indicar que aquest darrer és qui, a hores d'ara, podria tenir amb més números en comptar amb un major suport de l'agrupació local del PSC de Lleida, que encapçala. El govern andorrà va concedir aquest dimecres el plàcet donant d'aquesta manera el seu aval per tal que Àngel Ros esdevingui el nou ambaixador espanyol a Andorrà. Així que només resta que se n'oficialitzi el nomenament per part del govern de l'Estat previsiblement en el Consell de Ministres que tindrà lloc aquest divendres, si no ho acaba posposant per al previst pel 24 d'agost.

 

El ple haurà d'acceptar la renúncia de Ros

Un cop nomenat i publicat el nomenament al BOE, Ros presentarà la seva renúncia per escrit a l'alcaldia de Lleida, així com a l'acta de regidor de la Paeria. Aquesta haurà de ser acceptada formalment en Ple, que s'haurà de celebrar en el termini màxim de deu dies després de la presentació de la seva renúncia, i que serà presidit per l'actual primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, qui assumirà temporalment les funcions d'alcaldia. Així mateix, la sessió també servirà perquè prengui possessió com a nou regidor de la Paeria en número 9 de la llista del PSC, Joan Queralt, que durant els dos primers d'aquest mandat va presidir la Comissió de l'Horta.

 

L'elecció del nou alcalde es farà en un nou Ple que s'haurà de dur a terme durant els pròxims deu dies hàbils, després de l'acceptació per part de la Paeria de la renúncia de Ros. Poden optar a l'alcaldia tots els regidors que van encapçalar les respectives llistes electorals tot i que difícilment cap d'ells obtindrà la majoria absoluta, fet que permetrà que el PSC mantingui l'alcaldia de Lleida en haver estat la formació que va obtenir més vots en les municipals del 2015. En cas de no renunciar, Mínguez seria la candidata socialista i, per tant, es convertiria en la nova alcaldessa de Lleida, pel fet de passar a esdevenir la número u del PSC a la Paeria arran de la renúncia d'Àngel Ros.

 

Fonts del PSC han indicat que, un cop oficialitzat el nomenament d'Àngel Ros com a ambaixador espanyol a Andorra, la formació posarà en marxa els mecanismes previstos per escollir la persona que haurà de prendre el relleu al capdavant de la Paeria. Per això, la militància es pronunciarà en una assemblea, malgrat que en darrer terme serà el partit que acabi prenent la decisió definitiva.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *