Fèlix Larrosa ja és el nou alcalde de Lleida

Imatge del nomenament de Larrosa

Imatge del nomenament de Larrosa | LleidaDiari.cat

 

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha nomenat aquest matí el socialista Fèlix Larrosa alcalde de Lleida per nou vots a favor, un més dels que va aconseguir l'anterior alcalde, Àngel Ros, a la investidura del 2015. Larrosa ha obtingut els vuits vots a favor del grup del PSC, més el de la regidora no adscita de Units per Avancar, Rosa Maria Salmerón, que va decidir deixar de formar part del grup municipal del PDeCAT a meitat d'aquesta legislatura.

Companys de Larrosa felicitant-lo

Companys de Larrosa felicitant-lo | LleidaDiari.cat

 

 

El ja proclamat alcalde de Lleida, ha admès l'herència rebuda de Ros, encara que ha anunciat estar obert a nous consensos en els quals «Lleida i els seus ciutadans estaran davant de totes les decisions». Larrosa s'ha mostrat partidari del diàleg entre totes les formacions, als que els ha ofert «mà estesa» per seguir amb la legislatura. «Jo sóc Fèlix Larrosa, amb totes les meves virtuts i tots els meus defectes. Per això, canviaran les maneres de fer i ofereixo la meva mà a tothom», ha asseverat. Així mateix, s'ha mostrat partidari d'arribar a grans acords entre totes les formacions, «contra més amplis millor».

 

Mínguez serà la mà dreta de Larrosa

«Sóc un home de paraula i diàleg. Espero que Lleida sigui un exemple d'això: de paraula i diàleg», ha afegit. En un mandat que ha titllat de «geometria variable», l'alcalde socialista ha celebrat que s'hagi pogut pactar amb tots els grups. No obstant això, ha insistit, «ara comença un nou capítol en el qual tots els grups estan convidats a participar». Larrosa ha anunciat que la fins ara primera tinent d'alcalde i amb qui es va enfrontar en les primàries del PSC de Lleida per afrontar l'alcaldia de Lleida, Montse Mínguez, «serà la meva mà dreta». L'alcalde ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per Àngel Ros i l'ha definit com una persona que «ha dedicat 14 anys de la seva vida a ser alcalde de Lleida amb molts encerts».

 

Ja com a portaveu de l'equip de govern del PSC a la Paeria, Mínguez ha volgut reconèixer la tasca que dut a terme a Ros i, ha assegurat que: «hi haurà temps per fer-li el reconeixement que es mereix». Mínguez ha reconegut que la política actual està passant per un «context difícil», tot i i així, ha assegurat que des del grup del PSC «ens centrarem en el que sigui millor per a Lleida». «Som un partit profundament catalanista, encara que no independentista», ha sentenciat Mínguez. Ja en les intervencions de la resta de grups polítics de la corporació municipal, el portaveu del PDeCAT i Unió, Toni Postius, ha advertit de les «ganes de canvi» que hi ha a la ciutat. «Estarem atents per veure si és capaç de fer les coses d'una manera diferent que Ros», ha advertit Postius a Larrosa.

 

Així mateix, Postius ha culpat Larrosa de «votar el mateix que Ros» en els últims mesos de mandat en què, per als socialdemòcrates, han estat protagonitzats per actes com el referèndum de l'1 d'octubre o l'aplicació de l'article 155. 

 

Les intervencions dels grups polítics

Ángeles Ribes, portaveu de Ciutadans a la Paeria, ha fet un repàs de la Lleida que desitja construir el seu partit i, al seu torn, ha convidat Larrosa a «seguir col·laborant» com fins ara. El portaveu d'ERC, Carles Vega, ha animat Larrosa a «tenir l'oportunitat de demostrar gestos de canvi» i ha assegurat que «espero que treballi pel bé comú de la ciutadania de Lleida». Francesc Gabarell, de la Crida ha convidat Larrosa a «ser més valent» que Ros i ha titllat de «despropòsit» l'actitud que ha tingut Ros durant els últims esdeveniments viscuts a Catalunya.

 

 

Finalment, Gabarell ha destacat els 40 anys de governs socialistes que suma Lleida i ha lamentat que la marxa dels alcaldes, Antoni Siurana i Àngel Ros, «sempre hagin estat per la porta de darrere». La portaveu del PP a la Paeria, Dolors López, ha instat el nou alcalde a mantenir els compromisos que havien mantingut amb Ros i li ha exigit que treballi «en la defensa de la legalitat i de l'Estat de dret». Finalment, el portaveu del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha realitzat una dura crítica sobre la gestió dels serveis públics que ha dut a terme Ros durant els seus mandats.

Imatge dels regidors d'ERC amb els seus vots

Imatge dels regidors d'ERC amb els seus vots | LleidaDiari.cat

 

 

Els grups municipals de Ciutadans, PDeCAT i Unió, PP i el Comú de Lleida han votat als seus caps de llista a les anteriors eleccions, Ángeles Ribes, Toni Postius, Dolors López i Carlos González, respectivament. Per la seva banda, ERC i la Crida han generat cinc vots nuls en proposar a l'alcaldia a Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Serret (ERC), i Anna Gabriel i Jordi Cuixart (la Crida).

 

L'Ajuntament de Lleida l'integren en l'actualitat vuit regidors del PSC, cinc del PDeCAT i Unió, quatre de Ciutadans, tres de ERC, dos de la Crida, dos del PP, dos del Comú de Lleida i la regidora no adscrita de Units per Avancar. 

Foto de tots els regidors de la Paeria

Foto de tots els regidors de la Paeria | LleidaDiari.cat