Fèlix Larrosa espera que cap lleidatà se senti «exclòs» en els actes de la celebració de la Diada

Pla curt de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa

Pla curt de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, espera que cap lleidatà se senti «exclòs» en els actes de celebració de la Diada de l'Onze de Setembre a Lleida i per això ha assenyalat que la Paeria ha plantejat un programa institucional pensat «per a tothom i de tothom, pensem com pensem». En aquest sentit, Larrosa ha fet una crida al diàleg i a participar en un «dia prou important per celebrar-ho plegats». En relació al caire reivindicatiu dels actes de la Diada plantejats pel Govern a Barcelona, Larrosa no ha volgut a entrar en el que fan altres institucions. Això no obstant, s'ha referit a l'acte que organitza la Generalitat el dia 9 de setembre, també per la Diada a Lleida, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha confiat que serà «en la mateixa direcció que plantegem nosaltres». «Nosaltres hi serem presents i els acompanyarem i estic convençut que també hi serà el Govern el dia 11 a la Seu Vella», ha conclòs.

 

Els actes institucionals de la Paeria per la Diada tindran el programa habitual amb l'ofrena de la corporació municipal al davant del pont llevadís de la Seu Vella on hi ha la placa commemorativa. Això no obstant, s'ha decidit traslladar el moment dels parlaments, enguany a càrrec de Jaume Barrull, i també l'actuació de la coral a la Sala de la Volta de la Seu Vella. Segons ha explicat Larrosa, aquest canvi d'espai ve motivat per «guanyar presència a l'espai físic i confort perquè tothom pugui fer el seguiment dels parlaments i l'actuació de la coral tranquil·lament».

Pla obert on es pot veure l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat per Montse Mínguez i Montse Parra

Pla obert on es pot veure l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat per Montse Mínguez i Montse Parra | LleidaDiari.cat

 

 

Al mateix temps, es vol continuar reforçant la centralitat de la Seu Vella respecte a la celebració de l'acte. Paral·lelament, Larrosa ha indicat que es podran fer igualment ofrenes al Roser a l'entrada pel carrer Cavallers. El paer en cap ha recordat que l'any passat ja es van poder fer, justament uns dies després que aquest espai comencés a funcionar com a Parador de Turisme.