El polític espanyol que acaba de demanar unes eleccions immediates

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha aprofitat aquest dilluns el debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos de l’Estat que té lloc al Senat per reclamar al president del govern espanyol que convoqui eleccions. Feijóo, que no s’ha pronunciat sobre la moció de censura que Vox i Cs volen pactar amb el PP, ha afirmat que és hora de consultar els espanyols sobre si accepten o reproven l’actuació del govern espanyol sobre els indults i impostos. «Si no existeix el mínim propòsit d’esmena que tiri enrere els pactes amb ERC i Bildu, els indults, la derogació de la sedició, la rebaixa de la corrupció, l’augment dels impostos o les lleis que trenquen la independència judicial, cal convocar eleccions ja», ha afirmat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A la seva resposta, la ministra d’Hisenda, Maria José Montero, ha afirmat que Feijóo vol que es convoquin ja eleccions perquè «té por que li passi el mateix que al senyor Casado» i perquè no podria pactar amb ningú més que la ultradreta. Montero ha retret al líder del PP que critiqui els acords del govern espanyol amb els nacionalistes quan el PP ho ha fet reiteradament en la intimitat.

 

També li ha recordat que la seva apel·lació a donar la veu al poble a les urnes és el mateix que va utilitzar l’independentisme per convocar el referèndum. «Vostè no té cap projecte per aquest país, i si el té, té por a explicar-lo». Montero també ha assegurat que la reforma del Codi Penal no suposarà cap benefici per «a cap processat per corrupció política» i garanteix que qualsevol ús irregular dels fons públics ha d’estar tipificat al Codi Penal, «i per tant no es trenca Espanya».