La Fecoll presenta el seu Caragol Tour a Madrid

Després de dos anys d'obligat dejuni, aquest dilluns va arrencar el Caragol Tour de la Federació de Colles de l'Aplec del Caracol de Lleida (Fecoll) al cèntric restaurant Paradis Madrid. Aprofitant el respir que ofereix la pandèmia i amb l'Aplec a les portes (20, 21 i 22 de maig), la popular festa gastronòmica s'apunta la dissetena edició d'una promoció que anhela portar el nom de Lleida a tots els racons.

 

El president de l'entitat, Ferran Perdrix –acompanyat de Xavier Pérez, president honorífic de la Fecoll, i Paco Cerdà, tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida–, va donar la benvinguda a centrals de compres convidades pel Grup Segre, mitjans de comunicació i productors de caragols.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També els patrocinadors de la promoció es van sumar a la presentació, com és el cas de la directiva nacional d'Hyundai Motor España –Polo Satrustegui, Ignacio Olazábal i Jorge Taracena– i Octavi Pérez, gerent de la marca a Lleida. Perdrix, va aprofitar el seu discurs per explicar com la Fecoll està treballant per millorar els serveis per a collistes i visitants i “recuperar l'esperit festiu i acollidor de l'Aplc”, després de dos anys de cancel·lació amb motiu de la pandèmia.

 

Entre els assistents, es va poder veure els actors Juanjo Artero i Cristina Abad, protagonistes de la popular sèrie de les sobretaules de TVE 'Servir y proteger' –junt amb el productor lleidatà establert a Madrid, Toni Flix–; així com diputats i senadors aragonesos i el secretari general per al Repte Demogràfic, Francesc Xavier Boya.

La Fecoll presenta el seu Caragol Tour a Madrid | LleidaDiari.cat

 

El menú

L'estratègia, senzilla i saborosa: cuina del caragol en bona companyia i de la mà de professors i alumnes d'Eschotur, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Amb Mercè Tomàs i Josep Maria Riera, docents del centre i al capdavant de l'equip d'alumnes a cuina i sala, el menú es va obrir amb un assortiment d'aperitius a taula: Cassoleta de pasta brisa amb brandada de bacallà i caragols macerats amb all, Coca de pasta de full amb verduretes escalivades i caragols picants, Humus de faves i caragols amb vel de menta i allioli de Pera de Lleida i Paté amb caragol i calçots sobre torrada amb salsa romesco.

 

A continuació, dos tipus de caragols, a la gormanda i amb salsa d'ametlla, com a entrants. Els plats principals, també van incloure gasteròpodes a les seves receptes: Caneló de xai i caragols amb beixamel de romaní i Llom de conill farcit de caragols, espinacs i fruites seques, amb samfaina i salsa de ratafia. Com a postres, un altre producte de proximitat: Mousse de Pera de Lleida amb terra de gerds.

 

Sabor cent per cent lleidatà que va arribar també al celler amb vins i cava de Raimat i la Ratafia de L'Aplec, un licor de nous i Pera de Lleida a l'estil tradicional. El cafè de l'empresa local Cafès Batalla i els petit fours van tancar un menú elaborat amb oli d'oliva arbequina verge extra de la Cooperativa d'El Soleràs.

 

Tres presentacions per promocionar l'Aplec i Lleida

Seguint el traçat de l'Alta Velocitat com a línia estratègica, les colles de l'Aplec del Caragol visiten aquest any Madrid, Barcelona (Sant Esteve Sesrovires, 25 d'abril) i Saragossa (9 de maig), ciutat que, a més d'una presentació exclusiva per a mitjans de comunicació, oferirà les ja habituals Jornades del Caragol a Casa Pedro, els dies previs a la celebració de la festa.

 

Els patrocinadors del Caragol Tour

La promoció de la Fecoll té un ampli suport institucional de la mà de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya. També els patronats Turisme de Lleida (municipal) i Ara Lleida (provincial) col·laboren amb la iniciativa. També són moltes les empreses patrocinadores encapçalades per San Miguel, Raimat, Schweppes, Hyundai i Bivid (patrocinadores oficials de la Fecoll i de l'Aplec); a més d'azul Marino Viajes i Grup Segre.

 

D'altra banda, les colles de l'Aplec hi sumen la col·laboració de Grupo Paradis (Paradis Madrid i Cana Amat), Casa Pedro de Saragossa, Eschotur, Batalla Cafès, Caragols Almacelles, DOP Pera de Lleida, Licors Portet i Cooperativa El Soleràs.