Si t’agraden els esmorzars de forquilla, no et pots perdre el de la Fecoll!

Un gran ‘Esmorzar popular a la lleidatana’ inaugurarà la participació de la Fecoll a l’Obert al Centre Històric, el pròxim dissabte 23 de setembre. L’esmorzar, entre les 9 i les 11 del matí, és el punt final a la ‘Ruta comarcal per Catalunya’ dels Esmorzars de Forquilla Lleida, iniciativa gastronòmica promoguda per un grup de collistes de la penya Reginetes de Secà i que col·labora amb la promoció de l’Aplec arreu del territori. L’esmorzar inclou l’amanida; un plat combinat amb caragols, tripes (callos) i cansalada a la brasa; el vi i el cigaló; i, com a obsequi, la postuxapa “I love Aplec”. El preu del tiquet és de 12 euros per persona i cal fer la reserva abans del 14 de setembre a aplec@aplec.org, doncs les places són limitades Els tiquets es podran retirar el mateix dissabte, entre les 9 i les 9.30h, a la seu de la Fecoll que ha anunciat que destinarà 1 euro de cada inscripció a fins socials.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Després de l’àpat, a les 12 hores, tindrà lloc el vermut musical amb el grup Última Estación. La veterana banda lleidatana, activa des del 1992, versionarà cançons de la mà d’Oskar Gil, Santhy Parramona, Nacho Melé, Joan Plana i Albert Barrot; que repassaran temes populars del pop i el rock dels anys 80 i 90, tant d’artistes i grups espanyols com internacionals. A la tarda, a les 18 hores, el programa seguirà amb Sac Espectacles i el contacontes ‘Lo Caragol i l’Herba Remeiera’; una obra de titelles que clourà amb coca i xocolata per als nens i nenes.

 

Finalment, a partir de les 20 hores, el grup Rumba de Zona promet ‘Juerga Carrinclona’ amb rumbes i garrotins interpretats per José María Dropez ‘Machín’, Carlos Moya, Albert Queralt i Roberto Tolubio. A més, durant tot el dia, el GastroEspai Aplec-Fecoll oferirà caragols i altres tapes, cerveses, vermut, vins i caves a preus populars; i es podrà visitar l’exposició “Les 50 millors obres d’humor gràfic caragoler” presentades al concurs que organitza la Fecoll amb la col·laboració d’Humoràlia i Ilertravel.

El programa Obert al Centre Històric, que celebra la quatorzena edició, és organitzat per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de les entitats residents en el barri antic de la ciutat, entre elles la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida. Pel que fa al programa específic del #FecollObertCH, té el suport dels patrocinadors oficials –San Miguel, Raimat, Schweppes, Hyundai i Bivid– i la campanya “Catalunya, On el menjar és cultura” del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren també, Batalla Cafès, Iberic Box del Grup Vall Companys, Cooperativa d’El Soleràs, Yzaguirre Vermouth, Frit Ravich, Mister Plat, Forns i Pastisseria Llaràs, Forn de Pa i Pastisseria M. Serra, Plusfresc, Ilerda Serveis, Festa 10 i 973 Events.