La Fecoll recapta més de 2.000 euros per una casa d’acollida infantil a Portugal

La participació de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) al 34è Aplec Internacional de l'Adifolk –celebrat entre els dies 26 i 28 d'agost, a la ciutat portuguesa d'Elvas– ha estat l'excusa perfecta per exportar les caragolades solidàries que l'entitat celebra de forma regular, arreu del territori lleidatà.

 

En aquesta ocasió, s'han recaptat 2.150 euros per a la Casa d'Acollida Infantil d'Os Cucos, equipament gestionat per la Comissió de Millores del Municipi d'Elvas (CMCE), institució privada de solidaritat social, responsable d'altres respostes socials com ara el Centre Residencial per a Gent Gran Santa Eulàlia o la Llar d'Infants Santa Eulàlia. La Fecoll va fer entrega del taló a l'entitat durant l'acte de cloenda de la mostra de cultura catalana, que va tenir lloc el diumenge 28 d'agost.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Durant els tres dies que ha durat el festival, els representants de la festa lleidatana van poder visitar la Casa d'Os Cucos, participar en la recepció institucional que va oferir l'Ajuntament d'Elvas i celebrar les dues caragolades solidàries. Ferran Perdrix, president de la Fecoll, va agrair «l'oportunitat d'exportar la nostra cuina i la nostra festa a Portugal, un país en el qual els 'caracóis' formen part del patrimoni gastronòmic i són un plat molt apreciat».

Imatge de l'entrega dels diners de l'Aplec a Portugal

La Fecoll recapta més de 2.000 euros per una casa d'acollida Infantil a Portugal | LleidaDiari.cat

 

Les caragolades solidàries de la Fecoll

Les caragolades solidàries de la Fecoll han tingut el suport de l'Adifolk, de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme de les Terres de Lleida; així com de la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, com a acció vinculada a la campanya 'Catalunya. On el menjar és cultura'. A més, hi col·laboren Raimat, Cooperativa El Soleràs, Caragols Almacelles, els forners de l'Aplec –Bon Blat, Llaràs i M. Serra–, Ilerda Serveis i Míster Plat Càtering.