Fans de l’Aplec: Ompliu les vostres mones de la mascota de la festa més lleidatana!

L’Hèlix, mascota de l’Aplec, es transformarà en una mona de xocolata aquesta Pasqua gràcies a la col·laboració de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, Fundació Ilersis i els forns de pa i pastisseria M. Serra i Llaràs. Tots plegats repeteixen el projecte endegat l’any passat i que s’ha presentat aquesta tarda a l’Espai Gastronòmic de la Fecoll, Entitat d’Utilitat Pública. A l’acte hi ha assistit el president de la Fecoll, Ferran Perdrix; la directora del Centre Ocupacional d’Ilersis, Alba Lucas; i els elaboradors de la mona Manel Serra i Manel Llaràs, dels forns que duen el mateix nom.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Perdrix ha agraït la iniciativa dels forners Serra i Llaràs, col·laboradors habituals de la festa i membres de la Central de Compres de les colles lleidatanes. El president de la Fecoll ha celebrat també la participació de la Fundació Ilersis en aquest projecte. Per la seva part, els forners s’han mostrat satisfets de continuar amb aquesta iniciativa i, Alba Lucas ha mostrat el seu agraïment per poder seguir col·laborant amb entitats com la Fecoll, realitzant un element en forma de caragol i de fusta als tallers de la fundació lleidatana que s’inclou en aquesta mona solidària.

La mona té una alçada aproximada de dinou centímetres i una amplada de quinze centímetres, a un preu de 34 euros. Pel que fa als seus ingredients, la xocolata blanca utilitzada està elaborada amb sucre, mantega de cacau, llet en pols, pasta de cacau, cacau en pols; així com està decorada amb tinta alimentària. Pel que fa a la xocolata negra entre els seus ingredients trobem sucre, pasta de cacau, i mantega de cacau. Els elaboradors adverteixen que aquest producte pot tenir possibles traces de cacauet i fruits secs.