Cultura

La Fecoll convoca el XV Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler

El termini de presentació dels originals finalitza el 17 d’abril de 2023

Marta Romera
  • febrer 23, 2023
  • 3 min read
La Fecoll convoca el XV Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) convoca una nova edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler, la quinzena d’un certamen organitzat amb la col·laboració d’Humoràlia i IlerTravel. La convocatòria resta oberta a qualsevol artista professional o amateur d’arreu del món. Els concursants poden presentar fins a tres vinyetes amb la temàtica del caragol; unes obres que poden ser sense paraules o bé en català, castellà o anglès. El termini de presentació dels originals, que han d’enviar-se al correu info@ilertravel.es, finalitza el 17 d’abril de 2023.

Aquest concurs compta amb una dotació econòmica de 1.015 euros pel guanyador o guanyadora que, a més, serà obsequiat amb un viatge a Lleida per a dues persones per a poder recollir el premi que es lliurarà el 2 de juny de 2023, coincidint amb la inauguració del XLII Aplec del Caragol de Lleida.

 

El jurat estarà constituït per representants de la Fecoll, Escola Ermengol i IlerTravel. La decisió es farà pública durant la segona quinzena d’abril o la primera de maig del 2023 i es publicarà al web de la Fecoll (www.aplec.org) i l’Escola Ermengol (www.escolaermengol.cat), a més de les xarxes socials Facebook i Instagram. Finalment, i amb un màxim de 50 obres, la Fecoll muntarà una exposició a la seva seu del carrer Obradors, preferentment durant el mes de setembre, per mostrar els treballs presentats al concurs. La mostra es podrà exhibir, si s’escau, en altres recintes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Alexandre Dubovsky, vigent guanyador

El caricaturista ucraïnès Alexandre Dubovsky (Dnipro, 1962) va endur-se el XIV Concurs d’Humor Gràfic Caragoler de l’Aplec. La vinyeta –dibuixada pocs dies abans de l’esclat del conflicte bèl·lic– mostra la desesperació diversos animals forts (un elefant, un lleó o una àliga) que volen, arrossegats per un fort vent, mentre un petit i somrient caragol roman segur a terra.
Més informació i bases a www.aplec.org

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *