La Fecoll es bolca amb la festa de l’Obert al Centre Històric

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) s’implica un any més en la gran festa de l’Obert al Centre Històric i concentra la seva participació en el dissabte 24 quan, des de la plaça Obradors on s’ubica la seu de l’entitat, les colles de l’Aplec desplegaran un programa d’activitats per dinamitzar aquest barri de la ciutat. Matí i tarda amb música en viu i, a l’hora de berenar, protagonisme pels més menuts que gaudiran de coca i xocolata i espectacle infantil. Una proposta que la Fecoll desplega per convidar la ciutadania a passar pel Centre Històric i viure’l en primera persona.

Les activitats previstes començaran a migdia amb la música en viu i l’espectacle humorístic del grup lleidatà de versions “Contigüo” (12-14h). A partir de les 18 hores, la plaça Obradors serà l’escenari del muntatge de petit format “Recorxolis”, amb Sac Espectacles. Una tarda infantil en què s’obsequiarà els nens i nenes amb coca i xocolata. Finalment, un festival “rumbero” posarà punt final a la participació de la Fecoll a l’Obert al Centre Històric; una festa carrinclona conduïda per Xavi Boira, Machín & Carlos. A més, durant tot el dia, hi haurà servei de bar amb tapes i refrescos a preus populars.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Exposició XIV Concurs Humor Gràfic Caragoler, oberta el cap de setmana

La participació en el programa d’activitats de la Fecoll es pot completar amb la visita de la mostra de les millors obres presentades a la catorzena edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler. L’exposició s’exhibeix a la sala Manolo Calpe de la seu de l’entitat i estarà oberta durant tot el cap de setmana de manera excepcional. La mostra es podrà veure entre setmana fins al 31 d’octubre i és una de les activitats del programa de les Festes de la Tardor de Lleida.

En total s’han escollit una cinquantena de vinyetes entre les 600 que es van presentar al concurs organitzat per la Fecoll amb la col·laboració d’Humoràlia i Escola Ermengol i el patrocini de Viajes Azul Marino. La mostra inclou l’obra guanyadora de l’edició, una vinyeta de l’artista ucraïnès Alexander Dubovsky. A banda, es pot gaudir d’altres creacions que il·lustren el sentit de l’humor d’artistes de diferents països i cultures.

Cal tenir en compte que, al certamen, s’hi van presentar ninotaires de 62 països dels cinc continents, situant-se al capdavant en nombre de representants la Xina, amb 48 obres i l’Iran, amb 45. També hi va haver una nombrosa participació de l’Índia i Brasil i, per primer cop, hi va haver 24 obres signades per dones. Va ser també innovadora la participació de nens russos que es formen en escoles d’art i dibuix.