Societat

Un fàrmac contra el càncer passa la fase 1 i demostra ser segur en pacients amb tumors avançats

L’assaig clínic en fase 2 està en marxa per avaluar la seva efectivitat però ja s’han observat evidències positives

Marta Romera
  • desembre 15, 2022
  • 2 min read
Un fàrmac contra el càncer passa la fase 1 i demostra ser segur en pacients amb tumors avançats

Un fàrmac contra el càncer desenvolupat pel Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha passat la fase 1 de l’assaig clínic i ha demostrat ser segur en pacients amb tumors sòlids avançats. Ara està en marxa la fase 2 de l’assaig per avaluar la seva efectivitat, però els investigadors asseguren que ja han observat les primeres evidències d’activitat antitumoral. La missió d’aquest fàrmac, MSC-1, és bloquejar la proteïna LIF, que està alterada en diversos tipus de càncer, promou la proliferació de cèl·lules mares tumorals i desactiva la resposta del sistema immunitari contra el tumor. Han participat en aquest assaig 41 pacients amb càncer de pàncrees, còlon, cap i coll, ovari o pròstata, tots en estat avançat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els pacients són de l’Hospital Vall d’Hebron, del Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York i de l’Hospital Princess Margaret de Toronto. No van presentar toxicitat a cap de les dosis subministrades, ni efectes adversos greus relacionats amb el tractament. A més, es van poder estudiar biòpsies dels pacients per entendre el mecanisme d’acció del fàrmac. Els resultats s’han publicat a la revista de l’European Society of Medical Oncology. Paral·lelament als resultats de l’assaig, els investigadors també han publicat un estudi a la revista ‘Clinical Cancer Research’ on descriuen els mecanismes moleculars implicats en l’efecte antitumoral d’MSC-1.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *