Sense Categoria

Faran cribratges entre els joves de Lleida per detectar infeccions del bacteri Chlamydia

LleidaDiari
  • juny 1, 2021
  • 2 min read
Faran cribratges entre els joves de Lleida per detectar infeccions del bacteri Chlamydia

La tinent d'alcalde i regidora de Salut Pública Montse Pifarré, juntament amb el doctor Oriol Yuguero, investigador principal del grup investigador del projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), membres de l'equip investigador i el regidor de Joventut, Ignasi Amor, han mantingut aquest dilluns una trobada on s'ha acordat establir possibles línies de col·laboració per millorar la comunicació entre la població jove sobre les infeccions causades per la clamídia.

 

La proposta és acomplir un projecte comunitari consistent en realitzar un cribratge entre el col·lectiu jove de Lleida per millorar la detecció i l'estudi de la prevalença de les infeccions asimptomàtiques causades pel bacteri Chlamydia trachomatis.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquest bacteri provoca infeccions de transmissió sexual

Aquest bacteri provoca infeccions de transmissió sexual, moltes vegades no detectades, però que poden donar lloc a complicacions o seqüeles. L'equip d'investigació de l'IRBLleida ja va publicar un estudi de la infecció el febrer de 2021 realitzat en persones joves que per altres motius eren atesos al servei d'urgències.

 

En la trobada també hi han participat altres membres de l'equip investigador com són el Dr. Pere Godoy, responsable de l'equip de vigilància epidemiològica del Departament de Salut a Lleida, la Fundació Antisida Lleida i infermeres d'Atenció Primària.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *