Sense Categoria

La FaPaC presenta 40.000 signatures per demanar que el 21-D sigui dia no laborable

Avatar
  • novembre 30, 2017
  • 2 min read
La FaPaC presenta 40.000 signatures per demanar que el 21-D sigui dia no laborable

La presidenta de la FaPaC amb les signatures | LleidaDiari.cat

 

La FaPaC ha portat a registre a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya les prop de 40.000 signatures recollides en suport a la campanya «Per un 21-D no laborable. Garantim el dret a vot i la conciliació». Després de dues setmanes activa, tal com es va comprometre, la FaPaC ha donat per tancada la iniciativa per tal de traslladar la petició, amb suficient temps, al Govern espanyol i al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, amb l'objectiu que el 21 de desembre, dia de les eleccions a Catalunya, sigui reconegut com a no laborable, no recuperable i retribuït. La FaPaC ha sol·licitat també al Delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que rebi la federació en els dies vinents per tal de poder explicar-li personalment els motius de la petició i aconseguir que el 21D esdevingui una jornada electoral amb les màximes garanties de normalitat. 

La FaPaC agraeix el suport massiu rebut amb les prop de 40.000 signatures recollides a la plataforma Change.org en un termini de temps tan curt que deixa patent la voluntat d'una gran part de la societat de reclamar que es garanteixi la conciliació laboral i familiar i, per tant, l'exercici del dret a vot. La federació trasllada també el seu agraïment a les entitats, organitzacions, sindicats que s'hi han volgut adherir al manifest de la campanya.

 

En la seva demanda, la FaPaC recorda que aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i reconèixer aquest dia com a no laborable ajudaria al fet que la jornada electoral transcorregués amb més normalitat. Les eleccions a l'Estat espanyol se celebren en diumenge i no en un dia laborable, fruit del consens social, justament per garantir que l'activitat laboral i lectiva no afecti el lliure exercici del dret a vot del conjunt de la ciutadania.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *