Desenes de famílies protesten contra el professor «conflictiu» assignat a la Noguera

Més d'una cinquantena de persones, entre pares i veïns, han protestat aquest dilluns a les portes de l'escola Els Planells d'Artesa de Segre (Noguera) contra un professor conflictiu assignat a una línia de P3. S'ha desplegat una pancarta i s'han concentrat al carrer durant l'entrada de mestres i alumnes.

 

La majoria de famílies afectades per la designació d'aquest docent no han portat els seus fills a classe perquè consideren que no té «competències» i es tracta d'una persona de «caràcter complicat i difícil relació». Es remeten als antecedents del mateix docents en altres cursos i centres de la mateixa demarcació de Lleida. Per això no preveuen portar els seus fills al centre fins que es deixi sense efecte el nomenament d'aquest docent.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de pares de l'escola d'Artesa de Segre

Més d'una cinquantena de persones protesten contra el professor “conflictiu” assignat en una escola d'Artesa de Segre | LleidaDiari.cat

 

El Departament d'Educació va assignar al grup de P3 en qüestió un altre tutor per tal que el professor problemàtic no hagi d'exercir en solitari, però per a les famílies, aquestes mesures no són suficients i per això han fet la plantada a les portes del centre el dia de l'inici de curs i de moment, no preveuen portar els fills a classe.

 

Els «conflictes» que arrossega aquest professor

Els pares es remeten als «conflictes» que arrossega aquest professor amb antecedents en moltes de les escoles per on ha passat, al mateix municipi d'Artesa de Segre els anys 2004 i 2005, però també a Tremp, a Barruera (Alta Ribagorça), a Sort, i a la Vall Fosca (Pallars Jussà). En aquest sentit, lamenten que a la majoria de les escoles on ha estat assignat, ha calgut posar un docent per supervisar-lo i seguir així el curs amb normalitat. Les famílies asseguren que el docent ha estat expulsat dos anys de la borsa d'interins perquè hi havia una «evidència de falta de competències professionals».

 

Els pares concentrats no han volgut fer declaracions als mitjans de comunicació. Sí que n'ha fet l'alcalde d'Alòs de Balaguer, Lluís Soldevila, que representa un municipi on hi ha algunes famílies afectades. Soldevila ha explicat que ha vingut per «solidaritat» amb les famílies i perquè considera que no haurien d'arribar a l'extrem d'haver-se de manifestar sinó que hauria de ser el Departament qui trobés una solució. També s'ha preguntat si per trobar una resposta cal esperar que passi alguna cosa als nens. Per això ha reclamat que els pares puguin deixar els seus fills amb «confiança» a les portes del centre, perquè això ara no passa.