El 40% de les famílies preveuen gastar menys aquesta campanya de Nadal

El 40% de les famílies espanyoles assegura que el seu pressupost per Nadal és menor que el que tenien per a les últimes festes prèvies a la crisi sanitària 2019. Així ho detalla l’últim baròmetre realitzat per l’Associació d’Empreses Fabricants i Distribuïdores (Aecoc) que s’ha donat a conèixer aquest dilluns. Amb tot, l’informe mostra que el 70% gastarà més que el 2021. En canvi, tres de cada deu  que té la intenció de retallar la despesa en relació amb l’any passat. L’informe reflecteix canvis en els hàbits de la compra per minimitzar l’impacte de la inflació. Així, el 52% dels consumidors afirma que aquest any anticiparà més que altres vegades les compres de Nadal amb la intenció d’aprofitar ofertes i estalviar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una altra de les estratègies per estirar el pressupost afecta la compra de productes frescos. De fet, quatre de cada deu enquestats afirma que aquest any comprarà menys carn i peix. Tot i comprar menys volum, el 48% assegura que invertirà en carns de qualitat superior a les que compra la resta de l’any, i un 41% ho farà mateix amb el peix.

 

Els consumidors també preveuen contenir la despesa en el consum fora de casa. El Nadal continuarà sent dates amb celebracions domèstiques, de manera que el 60% dels consumidors afirma que durant aquestes dates sortirà menys a dinar a restaurants. D’altra banda, un 32% assegura que abans aprofitaven les festes de Nadal per sortir de viatge, però que aquest any es quedarà a casa.