Ets família nombrosa? Aquesta informació t’interessa!

Unes 148.000 llars catalanes ja poden descarregar des d’aquest dilluns el carnet de família nombrosa als seus dispositius mòbils. L’opció de tenir el carnet en format digital en millora la disponibilitat, ja que fins ara, per gaudir dels avantatges calia esperar a rebre el carnet al domicili. A partir d’aquest dilluns, un cop aprovat el reconeixement de família nombrosa, és possible descarregar-se el carnet digital l’endemà mateix. El carnet digital – que té el mateix aspecte que el títol de família nombrosa físic – porta associat un codi QR que els establiments o institucions poden fer servir per validar-ne les dades i la vigència i fer efectius els avantatges que dona.

Aquest carnet que expedeix el Departament de Drets Socials és, després de la targeta sanitària, un dels que genera més interacció amb la Generalitat de Catalunya i els seus canals d’atenció a la ciutadania. Els pares i les mares poden descarregar-se el seu carnet i els de tots els seus fills i filles. D’aquesta manera, els dos progenitors tenen disponibles els títols familiars per fer tràmits de forma simultània, una opció que fins ara no era possible atès que cada infant tenia un únic carnet físic. Els adolescents a partir de 16 anys també poden tenir el seu carnet digital, ja que, a aquesta edat, es poden donar d’alta a l’IdCAT Mòbil (sistema per identificar-se al moneder digital).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més de disposar del carnet en format digital, des de l’aplicatiu mateix es pot descarregar l’acreditació del títol en format pdf. Aquest carnet, tant en format físic com digital, és un document oficial que acredita la condició de família nombrosa i que també permet gaudir d’avantatges davant diverses institucions, entitats i establiments comercials.

 

En aquest sentit, les famílies que en disposen el poden utilitzar per accedir als beneficis que ofereix la Generalitat i que inclouen prestacions, ajuts per l’habitatge o avantatges en els àmbits de l’educació, la cultura, l’esport, el transport o el lleure educatiu, entre altres. Així mateix, dona accés a les avantatges que contemplen les administracions locals i estatal per a les famílies nombroses.

 

‘La meva Cartera’ és un servei digital desenvolupat per la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital. Es va crear el mes de setembre passat amb la idea de tenir en un únic espai al mòbil tots els títols, carnets i permisos que emet la Generalitat de Catalunya. Així, qualsevol usuari es pot identificar allà on calgui, de manera fàcil, còmoda i segura. El primer títol que s’hi va incorporar va ser la targeta sanitària i ara també s’hi suma el títol de família nombrosa.