Cultura

L’obra ‘FAM posa llum a temes tabú de la societat actual

Les germanes Ariadna i Clara Peya pugen a l'escenari del Teatre de la Llotja aquest dissabte

Marta Romera
  • febrer 9, 2023
  • 2 min read
L’obra ‘FAM posa llum a temes tabú de la societat actual

El Teatre de la Llotja acull aquest dissabte, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, ‘FAM’, un espectacle que pretén posar llum a temes tabú de la societat actual. Les germanes Ariadna i Clara Peya pugen a l’escenari amb l’Helena, Yolanda, Sandra i Maisa per parlar de trastorns d’alimentació, de l’envelliment, de la pornificació d’allò natural i del consentiment. Una exploració ballada i musicalitzada sobre l’autoestima com a motor de la relació entre nosaltres mateixes.

Diu Georges Canguilhem que «totes les formes vives són monstres normalitzats». Les sis intèrprets de ‘FAM’ es presenten com a sis arxius vivents, sis documents de carn i os. Posen en joc la seva experiència (encarnada), però, a més, una sèrie de contes de l’era contemporània que parlen dels trastorns d’alimentació, envelliment i consentiment. En definitiva, el cos com a espai ocupat (i polititzat) per diferents models.

 

‘FAM’ convida a preguntar-se per com ens relacionem amb nosaltres mateixes a través de l’autoestima i amb les altres a través de les relacions sexoafectives, per descobrir que el cos és alhora el problema i la solució. El que comença sent un rèquiem pel descans dels cossos, es transforma en himne/dansa per la diversitat, pels afectes, les accions, les passions… Tot allò que ens aclareix, ens desperta i descol·loca els límits.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les entrades (25 € general / 22,5 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

 

Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques. Amb els abonaments 3 i 5 també es pot aconseguir fins a un 25% d’estalvi entre 36 espectacles, així com triar la millor localitat. A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *