Pla Alfa activat, per l’extrem perill d’incendi forestal al sud de Lleida

Aquest divendres a la mitjanit s'activa el nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim del pla operatiu, per i l'interior de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'alerta afecta 44 municipis de 6 comarques -Garrigues (6 municipis), Segrià (6), Noguera (9), Priorat (14), Ribera d'Ebre (5) i Terra Alta (4)-. Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Es demana a la ciutadania extremar les precaucions en aquest episodi de perill extrem d'incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític dissabte i allargar-se fins diumenge. És un episodi motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives especialment greu en aquestes zones.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

 

El nivell 3 del Pla Alfa implica que no es pot fer cap activitat amb risc d’incendi forestal i queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. S'han suspès a les comarques de ponent, Tarragona i Ebre, 863 autoritzacions que havien estat concedides per demà divendres 12 d'agost.

 

El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena, en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

 

Aquest dijous hi ha 23 comarques en nivell 2 de Pla Alfa, amb perill alt o molt alt d'incendi forestal.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i fa una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions per no incrementar el risc d'incendi forestal davant l'avís de calor i l'increment de risc d'incendi especialment aquest divendres i dissabte.