Sense Categoria

El militar de ‘La Manada’, expulsat de l’Exèrcit

Avatar
  • octubre 25, 2018
  • 3 min read

Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de 'La Manada', expulsat de l'Exèrcit | CatalunyaDiari.cat

 

El militar Alfonso Jesús Cabezuelo, membre del grup 'La Manada' i condemnat per abusos sexuals, ha estat expulsat de l'Exèrcit. Segons ha infomat avui el Ministeri de Defensa, les forçes armades li retiren la seva condició de militar després de procedir amb un expedient administratiu. 

 

Actualment, Alfonso Jesús Cabezuelo es trobava «per imperatiu legal» en servei actiu sense possibilitat d'assignació de destinació, tot i que finalment s'ha optat per despatxar-lo de l'Exèrcit. 

 

La situació de Cabezuelo, enquistada

Aquesta era la situació d''stand by' que vivia el militar de 'La Manada'. Tot i que havia sol·licitat un emplaçament, el cert és que l'Exèrcit encara no s'hi havia pronunciat al respecte i avui mateix el Ministeri de l'Interior ha emès la seva directriu

 

Alfonso Jesús Cabezuelo, i la resta de membres de 'La Manada, van ser condemnats a 9 anys de presó, acusat d'un delicte d'abusos sexuals a una noia durant els Santfermins del passat any 2016. Però abans, durant les festes del pobre Torrecampo el maig del mateix any, ja va ser processat per presumptes abusos sexuals, juntament amb tres dels membres del grup. 

 

En realitat, el militar de 'La Manada' continuava estant en actiu perquè així ho estableix la llei, cobrant el seu sou, però no podia ser assignat a cap destí. De la mateixa manera que el guàrdia civil del grup, Antonio Manuel Guerrero, que el passat mes d'agost d'aquest 2018  va ser destinat a Eivissa per error.

 

Agustín Martínez, advocat de 'La Manada'

Agustín Martínez, advocat de 'La Manada' | La Sexta

Els membres de 'La Manada', penedits

Segons va assegurar Agustín Martínez Becerra, l'advocat dels cinc acusats per abusos sexuals, els membres de 'La Manada' estan penedits del que van fer durant els Santfermins del 2016. Però realment existeixen dos xats on es mostraven «orgullosos» del que havien fet aquell dia, abusant sexualment d'una noia i, per aquesta raó, una periodista va preguntar a l'advocat si els membres tenien algun càrrec de consciència.

 

No obstant això, Becerra va voler deixar clar que ell s'encarrega de les qüestions estrictament jurídiques i no pas de les morals. «Si em pregunta si em sembla bé, la resposta sembla òbvia», va respondre l'advocat a la periodista, afegint que «les qüestions morals les hauran de dilucidar ells i donar les explicacions pertinents».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *