Lleida

L’ExpoTren torna a fer parada a la capital del Segrià!

76 expositors (35 lúdics i 41 comercials) de l'Estat espanyol, Alemanya, Àustria, França i Suïssa

Mar Laborda
  • març 8, 2023
  • 4 min read
L’ExpoTren torna a fer parada a la capital del Segrià!

La 12a edició de Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i del Lleure Ferroviari, que es durà a terme els dies 11 i 12 de març, arriba enguany amb 76 expositors i moltes novetats. La fira acollirà un taller de maquetisme gratuït i dirigit a tots els públics, en el qual es podrà aprendre a decorar una maqueta, organitzat per la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril; exhibirà l’exposició fotogràfica «El Ferrocarril Barcelona-Manresa-Lleida», una mostra més de 100 fotografies històriques del fons documental del col·leccionista d’Antoni Nebot coordinada per l’expert en ferrocarrils Joan Solé, i mostrarà una maqueta inèdita del popular Tren Groc de la Catalunya del Nord aportada per l’associació francesa Modélisme Rail Catalan de Perpinyà, convidada especial en aquesta edició.

El saló tindrà lloc els dies 11 i 12 de març al pavelló 4 de Fira de Lleida amb 41 expositors comercials procedents de l’Estat espanyol, França, Alemanya, Àustria i Suïssa, 38 marques representades i 35 clubs i associacions de l’Estat espanyol i de França, segons ha explicat l’alcalde i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo. En total, el certamen comptarà amb 400 participants acreditats i ocuparà un espai de 4.500 m2.

 

Pueyo ha incidit en el fet que Lleida Expo Tren es manté com la manifestació més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa dedicada al món del lleure i del modelisme ferroviari. El paer en cap, que ha participat en la presentació del saló acompanyat pel tinent d’alcalde Paco Cerdà, ha dit també que l’organització preveu l’assistència d’uns 12.000 visitants.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’organitzador del saló, Raül Valls, ha asseverat que, a banda de les novetats esmentades, la fira acollirà demostracions d’impressió 3D aplicada al món dels trens en miniatura (per crear casetes, ponts, túnels, etc.) a càrrec de l’empresa Maquetes Auqué; una locomotora Cocodril (de l’alemany Krokodil, anomenada així perquè té una mena de nassos llargs a cada extrem del compartiment del conductor) feta amb gran detall a escala 1:8; i que s’hi podrà adquirir també un sobre i un segell commemoratius d’aquesta edició del saló editats per l’expert en ferrocarrils Joan Solé, el qual recrea l’estació de trens de Lleida l’any 1932.

 

Igualment, Valls ha anunciat la continuïtat de Lleida Mini Expotren, que es va iniciar el novembre passat a la Fira de Lleida coincidint amb Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc.

 

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del departament d’Empresa i Treball a Lleida, Vidal Vidal, ha remarcat que aquest saló «té un arrelament i una implicació cada cop més notable pel que fa a la gent de Lleida, i ha impulsat aquesta afició a tots els nivells». Entre les novetats d’enguany, ha recordat que al saló es podrà trobar el llibre de Marçal Abella Estacions de Lleida, un recorregut per totes les estacions de les línies ferroviàries que creuen les Terres de Ponent, i que el mateix dibuixant hi serà present per signar exemplars a qui ho demani.

En representació de Lleida, seran presents en el saló l’Ateneu Popular de Ponent i el grup T-Trak de Lleida, entitats que aportaran les seves maquetes. La col·laboració amb associacions lleidatanes es concreta també en l’acord amb l’Associació de Comerciants Zona Alta de Lleida, diverses botigues de la qual participen en la difusió del saló.

 

Els visitants més petits podran gaudir de la zona lúdica ‘Märklin My World’, a càrrec de la coneguda marca alemanya Märklin, en la qual els nens i nenes podran jugar amb els trens en miniatura i practicar el maquetisme.

 

Com en anteriors edicions, durant la setmana de la fira Renfe posa a disposició dels visitants de Lleida Expo Tren un bo de descompte en els bitllets de tren amb destinació Lleida. Igualment, gaudiran d’un val de 2×1 per accedir al Museu del Ferrocarril de Catalunya i al Museu del Joguet de Catalunya i d’una invitació per a la fira Mini Expotren del mes de novembre.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *