Societat

Les exportacions de joguines i consoles assoleixen un rècord històric el 2021

Sis de cada deu vendes a l'exterior que es fan a l'Estat són d'empreses ubicades a Catalunya, segons ACCIÓ

Marta Romera
  • gener 5, 2023
  • 2 min read
Les exportacions de joguines i consoles assoleixen un rècord històric el 2021

Les exportacions de joguines i consoles van marcar rècord històric el 2021 i es van enfilar fins als 1.242 milions d’euros. Així ho constata un estudi d’ACCIÓ, que destaca que sis de cada deu vendes del sector que es van fer a l’Estat van ser d’empreses ubicades a Catalunya. De fet, ACCIÓ assegura que les exportacions de Catalunya d’aquests productes han crescut “exponencialment” en els darrers anys i s’han multiplicat per cinc des del 2014.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El creixement només es va frenar el 2020 i s’atribueix a la pandèmia. Pel que fa al 2022, les exportacions catalanes de joguines van sumar 902 milions d’euros fins a l’octubre i van representar el 56% de les vendes de l’Estat a altres països en aquest àmbit. A l’Estat, a banda de Catalunya les comunitats que més joguines van exportar durant el 2021 van ser Madrid (13,4%), el País Valencià (11%), Aragó (5,6%) i el País Basc (4,5%).

 

Per destinació, destaca que la meitat de les exportacions que es van fer a Catalunya van anar a parar a França. Un 21% van fer-se a Itàlia i un 5% a Portugal. L’estudi d’ACCIÓ també remarca que el pes de les exportacions catalanes sobre el total de l’Estat ha passat del 33,2% el 214 al 59,4% el 2021.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *