Expoclàssic celebra la seva 25a edició amb bona afluència de visitants

Imatge d'arxiu de la fira Expoclàssic

Expoclàssic celebra la seva 25a edició amb bona afluència de visitants i satisfacció dels expositors | LleidaDiari.cat

Fira de Mollerussa ha recuperat aquest passat dissabte l'activitat firal i el seu format presencial després d'una aturada de més de sis mesos amb motiu de la situació sanitària generada per la Covid-19. Ho ha fet amb la 25a edició de l'Expoclàssic i amb la confiança tant d'expositors com a visitants.

 

Així, des de primera hora del matí un gran nombre d'aficionats als vehicles històrics i clàssics s'han donat cita en aquest saló, el qual obria amb mesures i restriccions però també amb il·lusió i «ganes de fer fira» per part dels 35 expositors que hi participaven en aquesta convocatòria.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Amb un format diferent de l'habitual i a l'aire lliure

«S'havia d'haver fet al maig» –ha recordat el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona. Al final va ser al setembre, amb un format diferent de l'habitual i a l'aire lliure, si bé, davant el pronòstic de pluja, divendres es va decidir traslladar-la de nou al Pavelló Pla d'Urgell.

 

El director de l'ens firal, Xavier Roure, mostrava la seva satisfacció en aquest sentit per la bona afluència de visitants ja des de l'obertura del Recinte, amb 378 persones registrades entre les 10 i les 11 del matí –l'aforament estava fixat en 400 per respectar totes les mesures sanitàries–, arribant a unes xifres «superiors a edicions anteriors tant en quantitat com en qualitat», referint-se a l'interès en comprar per part d'aquests visitants. Tots dos portaveus han coincidit en destacar la recuperació del calendari firal així com la voluntat de reactivar la ciutat i celebrar la resta d'esdeveniments previstos per a aquesta tardor. En aquesta línia, l'alcalde ha remarcat el paper de les fires com una de les «potes de reactivació econòmica» de la ciutat.

 

Solsona ha destacat també el posicionament de Fira de Mollerussa com una de les primeres entitats firals que recuperen l'activitat de manera presencial. Això sí, ha afegit que s'ha fet amb mesures i restriccions però també «amb moltes ganes». Entre les mesures que s'han portat a terme davant la normativa sanitària actual per la Covid-19 ha estat el control d'accés, amb un aforament de 400 persones; un circuit de circulació per als visitants; la identificació dels assistents; reforç de la neteja, i disponibilitat de gel hidroalcohòlic en diferents punts del Recinte.

 

Visitants professionals amb molt interès a comprar

Un altre dels aspectes valorats per l'alcalde i president de Fira de Mollerussa ha versat sobre els visitants -molts d'ells de procedència com Tarragona o Barcelona-, el seu interès per comprar i la satisfacció dels expositors. Solsona s'ha referit a l'Expoclàssic com un certamen molt professional, amb uns visitants molt interessats a comprar, degut en bona part al fet que feia molts mesos que no es portava a terme cap esdeveniment d'aquest tipus, i la consegüent satisfacció dels expositors, alguns dels quals s'han arribat a sentir desbordats, ha dit.

 

En aquest mateix sentit s'ha expressat el director, qui ha manifestat la satisfacció des de l'ens organitzador per les bones sensacions transmeses pels expositors i visitants alhora que ha agraït a l'equip de Fira de Mollerussa la seva feina per tirar endavant aquesta fira «amb tota la incertesa» que hi ha en aquests moments. Roure ha destacat així mateix l'Expoclàssic com a «la primera gran fira que es fa a les Terres de Lleida».