Sense Categoria

Els experts identifiquen un nou símptoma del coronavirus que afecta els homes

LleidaDiari
  • març 9, 2021
  • 4 min read
Els experts identifiquen un nou símptoma del coronavirus que afecta els homes
Els experts identifiquen un nou símptoma del coronavirus que afecta els homes

S'han verificat diversos casos | ISTOCKPHOTO

A mesura que van passant els mesos de pandèmia, els metges que estan a primera línia lluitant contra el virus van detectant nous símptomes i conseqüències que causa la Covid-19. Encara que des de l'inici es va tractar la malaltia principalment com una síndrome respiratòria, amb el pas el temps ha demostrat que pot tenir altres símptomes en parts del cos com la llengua o fins i tot arribar a provocar la pèrdua de l'olfacte o el gust.

 

I la realitat és que els investigadors metges no deixen d'estudiar nous i diferents problemes físics provocats pel virus. Alguns d'ells són realment sorprenents. Encara que pugui semblar estrany, diverses publicacions han confirmat que s'estan analitzant diversos casos de malalts de Covid que haurien patit ereccions involuntàries de fins a 4 hores, en principi, a conseqüència del virus.

 

Els dos pacients serien majors de 60 anys i haurien patit aquests episodis de priapisme (erecció sense estimulació sexual) estant ingressats a l'UCI. Un d'ells hauria mort dies després, mentre que l'altre hauria superat la malaltia.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Aquests dos casos han estat analitzats en un article publicat a l''American Journal of Emergency Medicine', on se'n recullen els principals detalls. Per una banda, el primer dels afectats seria un home de 69 anys que s'hauria contagiat a la ciutat nord-americana de Miami l'estiu passat.

 

Com explicàvem, la seva evolució de la malaltia no va ser positiva i degut també als seus problemes d'obesitat, acabaria ingressant en estat greu a una Unitat de Cures Intensives de la ciutat de l'estat de Florida. Per tractar d'aconseguir una millora, sobretot dels seus greus problemes respiratoris, els metges el van sedar i el van col·locar cap per avall. Aquesta tècnica és utilitzada per aconseguir que l'aire flueixi de manera més eficient pels pulmons.

 

L'home va estar durant 12 hores en aquesta posició. Va ser quan els sanitaris es van disposar a donar-li volta quan es van adonar que tenia una erecció. Al principi, se li va aplicar un paquet de gel per intentar que baixés, però això no va fer efecte. Finalment, després de tres hores d'erecció, es va decidir que era convenient extreure la sang del penis amb una agulla. El membre acabaria tornant a la seva condició normal i l'home no va tornar a patir cap episodi de priapisme, encara que aquest era el pacient que perdia la vida pocs dies després.

 

Un segon cas confirmat a França

La revista 'Forbes' confirma que el segon cas similar també va tenir lloc l'estiu passat, encara que en aquesta ocasió a la ciutat francesa de Versalles. Aquest pacient era també un home de 62 anys que va emmalaltir de manera greu, havent de ser atès en una UCI.

 

A l'home també van sedar-lo i el van connectar a un respirador. Va ser durant un examen físic quan van detectar l'erecció. Durant 4 hores tampoc hi va haver manera que li baixés aplicant-li gel, així que també se li va haver de treure la sang amb una agulla, aconseguint que el penis tornés a estar flàccid. Aquest pacient sí que aconseguiria superar la malaltia dies després.

 

En els dos casos, els metges coincideixen a afirmar que van detectar coàguls en la sang d'aquests pacients. Els científics ja han explicat que aquest és un símptoma derivat del coronavirus i això podria haver provocat que la sang es traslladés al penis provocant l'erecció involuntària.

 

Malgrat que tot apunta que aquest símptoma està clarament vinculat amb el coronavirus, els experts encara demanen prudència per considerar el priapisme com un símptoma definitiu de Covid. Criden la comunitat mèdica a estudiar altres possibles casos.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *