Sense Categoria

Expedientaran a Josep Pàmies per fer publicitat d’un medicament il·legal

Avatar
  • octubre 6, 2018
  • 2 min read

Imatge d'arxiu de Josep Pàmies. | ReusDiari.cat

 

El Departament de Salut ha anunciat que incoarà un expedient sancionador a l'associació Dolça Revolució presidida per Josep Pàmies, conegut en l'ambient pseudocientífic pels seus suposats remeis contra malalties diverses, pel fet que a la pàgina web de l'entitat es feia publicitat d'un medicament contra l'autisme declarat il·legal a Espanya des de l'any 2010. Aquest medicament era un dels objectes de debat també d'una conferència titulada «L'autisme és recuperable» prevista per al 14 d'octubre a Balaguer. Salut va advertir els organitzadors que no podien fer esment d'aquest producte, i davant les advertències, els responsables de la xerrada van decidir suspendre l'acte.

 

Segons Salut a la conferència es preveia parlar del producte MMS, un medicament declarat il·legal per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris l'any 2010. Davant d'aquest fet, la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut va advertir els organitzadors i col·laboradors en l'organització d'aquesta jornada que no es podia fer cap menció, directa o indirecta, d'aquest o de qualsevol altre producte que contingués clorit sòdic o clorit de sodi, ja fos per al tractament de l'autisme o per al de qualsevol altra malaltia. Davant d'aquests advertiments, els organitzadors van decidir, finalment, suspendre la conferència.

 

En paral·lel, la mateixa Direcció General va instar Pàmies, un dels organitzadors de la jornada, a retirar del seu web les pàgines que oferien testimonis de l'ús del producte MMS en el tractament de diverses malalties. De la mateixa manera, se l'instava a retirar del web qualsevol referència a aquest o a qualsevol altre producte que contingués clorit sòdic o clorit de sodi per al tractament de qualsevol tipus de malaltia. Finalment, Salut preveu incoar en els dies vinents un expedient sancionador a l'associació Dolça Revolució per fer publicitat d'un producte que té la consideració de medicament il·legal, infracció que, segons se subratlla des del Departament, està classificada com a molt greu.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *