L’exlíder de Vox a Lleida, a un pas de judici pels abusos sexuals

L'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, està a un pas de judici pels presumptes abusos sexuals a dos joves amb incapacitat. El titular del jutjat d'instrucció 4 que porta el cas considera que hi ha indicis de criminalitat i ha obert acte de processament pels delictes de pornografia, abús sexual i corrupció de persones amb discapacitat.

 

Ara, les parts hauran de presentar els seus escrits per demanar acusar formalment Ortiz Cambray o demanar l'arxivament del cas perquè el jutge decideixi si dur-lo a judici. L'exlíder de Vox a Lleida va ser detingut a principis de març de 2019 després que la Fundació Alosa de Lleida, que tutela les dues presumptes víctimes, denunciés els fets.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Va tornar a declarar davant del jutge a petició del seu nou advocat

Cambray va tornar a declarar davant del jutge a petició del seu nou advocat, el 18 de desembre passat, i va negar davant el jutge haver tingut relacions sexuals amb cap persona amb incapacitat. Les presumptes víctimes són dos homes de 26 i 30 anys, tutelats per la fundació Alosa de Lleida.  Un d'ells va declarar que havia mantingut relacions sexuals amb l'acusat però Ortiz ho nega.

 

Pel que fa a l'altre, l'acusat va reconèixer que el jove es posava en contacte amb ell i li enviava fotografies de contingut sexual però va denunciar que després l'extorsionava perquè el pagués i va reconèixer que li havia donat alguna vegada diners «perquè el deixés tranquil», va dir el seu advocat, Pere Sutil. Segons fonts pròximes al cas, però, en alguns missatges de whatsapp que s'intercanviaven, també era l'acusat qui li demanava imatges sexuals al noi.

 

Va assegurar que no hi ha hagut absolutament res de tema sexual

En la seva declaració, l'acusat va assegurar que «no hi ha hagut absolutament res de tema sexual físic amb aquestes persones». «Només hi ha les paraules del whatsapp però sempre eren ells els que es posaven en contacte amb mi per demanar-me diners a canvi de favors sexuals», va dir. I va aclarir que mai va tenir contacte físic amb cap dels dos.

 

L'investigat considera que el motiu de la denúncia és polític perquè, diu, la fundació que els tutela té una tendència política «totalment contrària» a ell, que en el moment de la denúncia era l'exlíder de Vox a Lleida. El seu advocat, Pere Sutil, destacava que «tot passa just abans de les eleccions, casualment», perquè l'acusat és una de les persones que presenta una denúncia per uns ninos que van aparèixer penjats amb cartells de Vox, Ciutadans i el PP. «L'endemà de presentar aquesta denúncia, apareix la denúncia contra ell», va dir.

 

Sutil també va posar de manifest que les sentències en què s'incapacita les dues presumptes víctimes només es fa referència a la seva autonomia econòmica. En cap cas, va afegir, es fa referència a la seva autonomia sexual. A més, en una d'elles s'especifica que l'incapacitat pateix un retard mental «lleu», assegura, i també que no queda afectat el seu dret de sufragi, és a dir que se li reconeix el dret de votar i ser escollit com a representant d'un càrrec públic.

 

També et poden interessar…