Cultura

El Musiquem Lleida omple els carrers i espais de la ciutat de música clàssica

Marta Romera
  • octubre 10, 2022
  • 3 min read
El Musiquem Lleida omple els carrers i espais de la ciutat de música clàssica

Lleida s’ha omplert aquest cap de setmana de música en directe amb el Festival Internacional ‘Musiquem Lleida’, que enguany arriba a la 17a edició. En total, s’han ofert onze concerts gratuïts en sis espais de la ciutat. Aquest diumenge al migdia, els violoncels han estat els protagonistes al Museu de Lleida i les guitarres i el contrabaix han omplert de música la plaça Paeria.

 

La directora del festival, Carme Valls, valora tant l’èxit de públic com la qualitat dels músics, però demana més implicació a les administracions -que enguany han reduït les seves aportacions entre un 20% i un 60%- per poder continuar acostant la música a la gent. El Musiquem oferirà l’últim concert, ‘Requiem im Paradiso’, el 16 d’octubre a l’Auditori Enric Granados.

Les actuacions d’aquest diumenge han començat a dos quarts de dotze al Museu de Lleida amb el duo de violoncels Lofoten Cello Duo i han seguit a dos quarts d’una a la plaça Paeria amb les guitarres i el contrabaix d’Oscar Wolf & His Moon Serenaders. Amb aquesta actuació, s’ha tancat un cap de setmana ple d’actuacions amb 11 concerts en sis espais de la ciutat de Lleida. Les actuacions s’han celebrat al pati de l’IEI, a la plaça Paeria, a la Seu Vella, al Museu de Lleida, al Rectorat de la UdL i a la plaça Ricard Vinyes.

 

Carme Valls reconeix estar «molt satisfeta» del 17è Musiquem Lleida «tant per l’excel·lència dels grups que han tocat com pel públic, que ha acollit molt bé les propostes i tots els concerts s’han emplenat». «El públic sempre va una mica a l’aventura, però també venen perquè ens donen un vot de confiança perquè saben que oferim rigor musical i qualitat», destaca.

Valls ha explicat que el festival intenta oferir sempre una varietat d’estils dins la música clàssica, com ara concerts de música de cambra, coral, solistes o grups experimentals. «Hi ha grups més de carrer i d’altres més intimistes que encaixen més en espais tancats i que permeten descobrir llocs com el Museu de Lleida», destaca.

 

La principal dificultat per continuar amb el Musiquem Lleida, apunta Valls, és l’econòmica i demanen més implicació per part de les institucions perquè totes han rebaixat les seves aportacions entre un 20% i un 60%. «Demanaria que tinguin en compte la cultura de base i la importància de fer descobrir aquesta música a la gent», diu. «Cal trencar la por cap a la música clàssica perquè no és avorrida, però hem de conèixer què té al seu interior», afegeix.

El Festival tancarà amb el Concert de Cloenda ‘Requiem im Paradiso’, que tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les set de la tarda a l’Auditori Enric Granados. L’actuació comptarà amb la presència del LleidArt Ensemble, la Coral Shalom i el Cor Praesentia, la interpretació de la soprano Alba Quinquillà i el baríton Ferran Albrich, i la direcció d’Albert Cabero Olaia i Martí Costa. Aquest concert es repetirà el diumenge 30 d’octubre a les 18 hores a la parròquia Sant Jaume d’Arbeca i el diumenge 6 de novembre a les 19 hores al Teatre L’Amistat de Mollerussa.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *