Sense Categoria

Èxit del nou programa d’horts urbans municipals de Tàrrega

LleidaDiari
  • agost 29, 2022
  • 3 min read
Èxit del nou programa d’horts urbans municipals de Tàrrega

Els horts urbans municipals de Tàrrega registren plena ocupació en l'edició d'enguany, la qual es desenvolupa fins a finals d'octubre. Aquesta iniciativa de la Regidoria d'Acció Social d'Intervenció, que assoleix la seva vuitena temporada, es du a terme amb èxit de participació i actualment s'han posat en ús totes les 25 parcel·les disponibles. El recinte ocupa una superfície total de 2.600 m² i es troba situat a la cantonada dels carrers del Canal d'Urgell i Bellpuig, envoltat d'habitatges. Per tant, el solar també omple ara de verd aquest indret del teixit urbà.

 

El programa té com a principal objectiu fomentar l'horticultura ecològica per a l'autoconsum alhora que es promou la cohesió social i els beneficis de l'alimentació sana. La regidora d'Acció Social d'Intervenció, Noèlia Soto, ha valorat molt positivament la bona acceptació dels horts després de gairebé dos anys de cancel·lació a causa de la Covid-19. «Després de l'aturada obligada, hem aconseguit recuperar l'índex d'ocupació prepandèmia amb el 100% de les parcel·les adjudicades, fet que certifica l'interès de la ciutadania per aquest projecte», afirma Noèlia Soto. Val a recordar que poden optar a fer ús dels horts les persones empadronades al municipi de Tàrrega.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'un hort urbà de Tàrrega

Èxit del nou programa d'horts urbans municipals de Tàrrega, que registra plena ocupació | LleidaDiari.cat

 

Ecològicament sostenible

'L'hort de Tàrrega' (així s'anomena ara aquest programa) és ecològicament sostenible, ja que l'aigua de reg prové d'un pou existent al mateix solar. A més, el sistema d'irrigació és per degoteig, fet que suposa un important estalvi d'aigua. D'altra banda, un expert en cultiu ecològic dirigeix l'espai i assessora les persones usuàries sobre el conreu de verdures i hortalisses. Per la seva part, l'Escola Agrària de Tàrrega també s'ha implicat en aquest projecte i s'encarrega de preparar la terra i presta suport en tasques de manteniment del reg.

 

Al mateix temps, l'actual temporada d'horts està complint amb escreix els objectius com a punt de cohesió social on compartir experiències i relacionar-se amb altres persones que guarden interessos similars. En aquest sentit, s'ha creat un grup de Whatsapp mitjançant el qual s'expressen dubtes, neguits i consells sobre l'horticultura, l'ecologia o el medi ambient entre altres temes.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *