L’èxit d”Alcarràs’ i l’aposta del Patronat per donar llum a la realitat del camp

L’Acadèmia de Cinema espanyola ha seleccionat ‘Alcarràs’, de Carla Simón, per representar Espanya a la 95a edició dels Oscar. I tota la comarca del Segrià no pot estar més contenta i satisfeta per aquesta fita aconseguida.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, ha explicat a LleidaDiari.cat que, des de l’entitat, l’aposta pel film va ser clar des d’un primer moment que la productora es va reunir amb ells per a explicar-los-hi el projecte. Boixadera assegura que «de seguida vam veure que podia ser una oportunitat pel territori i per transmetre com s’està duent a terme la transformació econòmica de les Terres de Lleida i els reptes que afronta».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així doncs, el Patronat sempre s’ha mostrat participatiu i, més enllà de col·laborar econòmicament, també es va oferir a ajudar en tot el que fos necessari durant la gravació del film i, fins i tot, amb l’estrena que va tenir a la Llotja de Lleida. Per a Boixadera ‘Alcarràs‘ tradueix molt bé «la realitat i els reptes de les nostres contrades», realitat que ara també travessarà l’Atlàntic i explicarà en un dels certàmens del cinema més importants del món que Lleida existeix i que la seva agricultura i l’esforç de les seves famílies és, sens dubte, de premi.

El suport ferm de la Diputació de Lleida

Cal recordar que el mateix president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat el primer que ha reforçat i ha donat suport a la producció de la pel·lícula al Segrià, ja que, d’igual forma, ha afirmat en més d’una ocasió que «a través de la ficció s’explica al gran públic com s’està duent a terme la transformació econòmica de les Terres de Lleida, l’actual període de transició que viu el camp lleidatà entre la tradició de la collita de fruita dolça i la irrupció de les energies renovables».

«Una creació de ficció basada en un entorn identificable és un dels millors mecanismes comunicatius per tal de sensibilitzar la ciutadania en general de la realitat que es viu als camps del Segrià. Sabem de la sensibilitat de Carla Simón cap a la nostra terra i que la mostrarà tal com és, amb les seves contradiccions i amb les seves fortaleses», ha afegit Talarn.

Així doncs, el que està clar és que el Patronat i la Diputació aposten clarament pel missatge de la pel·lícula i que, passi el que passi a Hollywood, el treball i l’aposta pel territori lleidatà, sempre serà la millor elecció.