Sense Categoria

Els beneficis de dur a terme els exercicis de Kegel

Avatar
  • maig 15, 2019
  • 3 min read

Els exercicis de Kegel milloren la teva vida sexual | CEDIDA

 

Si bé som conscients que hi ha exercicis indispensables per mantenir una vida saludable, com ara la natació, l’atletisme o les rutines del gimnàs, hi ha poca difusió sobre una rutina diària mot beneficiosa pel nostre organisme i també per la nostra vida sexual: els exercicis de Kegel. Ara, l'Universitat de Harvard ha inclòs aquesta rutina dins els cinc millors exercicis que cal practicar diàriament per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Com dur-los a terme

Els exercicis de Kegel van ser ideats a la darreria dels anys 40 per doctor Arnold H. Kegel, un conegut ginecòleg estatunidenc que va desenvolupar una rutina per evitar la incontinència urinària femenina per no haver de recórrer a una operació quirúrgica.

 

Així doncs, la principal finalitat dels exercicis de Kegel és enfortir els músculs del sòl pèlvic, i per aquest motiu han estat especialment recomanats per a les dones que han estat mare recentment. Tot i això, aquesta rutina és beneficiosa tant pel sexe femení com pel masculí, i pot practicar-se a qualsevol edat.

 

La primera dificultat que podem trobar és localitzar els músculs que cal exercitar, com ara els músculs del sòl pèlvic, i per fer-ho correctament cal aturar el flux de l’orina mentre estem orinant: el múscul que accionem per dur a terme aquesta acció és que hem d’enfortir, és a dir, el que se situa en la part posterior de la zona pèlvica.

 

Quan tinguem experiència fent aquesta prova i hàgim localitzat els músculs, trobarem que hi ha un ampli ventall de maneres de realitzar els exercicis de Kegel. La més còmoda i la més coneguda és reclinar-se sobre l’esquena, però també hi ha la possibilitat de romandre dempeus o assegut. Un cop trobada la posició més adient per al nostre confort, hem de contraure el mateix múscul que hem descobert detenint el flux d’orina de 3 a 5 segons, i relaxar-lo a continuació uns 3 o 5 segons. Aquest cicle cal repetir-lo deu vegades.

 

Cal recordar que quan es comença amb la rutina de Kegel és possible cometre algun error, i per això és important tenir present que no hem d’aixecar la pelvis ni contraure els músculs abdominals, de les cames o dels glutis.

 

Una bona tècnica per saber amb certesa si estem realitzant els exercicis correctament, és situar una mà sobre el ventre per notar si hi ha algun múscul que hauria d’estar immòbil s’està contraient. A mesura que s’adquireix experiència el temps de contracció i de relaxació augmenten i l’ideal és dur a terme al voltant de 30 o 40 vegades al dia els exercicis de Kegel.

 

La rutina de Kegel és ideal tant per dones com per homes

La rutina de Kegel és ideal tant per dones com per homes | PSICOLOGÍA Y MENTE

 

Els beneficis de Kegel

Els seus avantatges van més enllà de la incontinència urinària, ja que també ajuda als problemes de pròstata i al debilitament dels lligaments i músculs del sòl pèlvic. A més a més, ajuden notablement a la nostra vida sexual gràcies a la millora de la qualitat de les ereccions i els orgasmes i la prevenció de l’ejaculació precoç.

 

També et pot interessar…

 

 

 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *