Una vintena d’evacuats a l’Alt Empordà pel fort temporal de pluja

Els Bombers de la generalitat han evacuat una vintena de veïns de Vilatenim, a Figueres

Els Bombers de la generalitat han evacuat una vintena de veïns de Vilatenim, a Figueres | Bombers de la Generalitat

 

Un total de 21 persones han estat evacuades aquest diumenge pels Bombers de la Generalitat dels carrers que donen a l'Estadi Municipal de Vilatenim, un nucli urbà depenent de la ciutat de Figueres, a la comarca de l'Alt Empordà. La ràpida i impressionant crescuda del riu Manol, que ha acabat desbordant-se, ha inundat la zona, i també ha obligat a tallar la carretera C-260, que uneix la capital de l'Alt Empordà amb la ciutat de Roses. 

 

L'aigua ha inundat els carrers i els baixos dels edificis

Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, els evacuats són veïns dels carrers de la Duana i del Mossèn Miquel Ayats, que han estat salvats gràcies a la intervenció de set dotacions del cos. Les imatges que ens arriben de la zona són desoladores, i és que l'aigua ha desbordat les vies que donen al camp de futbol, i també ha inundat els baixos dels edificis. 

 

Les inundacions han obligat a tallar també la carretera C-260, que uneix la capital de l'Alt Empordà amb Figueres

Les inundacions han obligat a tallar també la carretera C-260, que uneix la capital de l'Alt Empordà amb Figueres | Bombers de la Generalitat

 

La Guàrdia Urbana de Figueres ha demanat a tota la població que eviti els desplaçaments, i que intenti no apropar-se a rius i recs, o rieres ni a peu, ni tampoc amb cotxe, pel perill que suposa la crescuda del seu cabal. En total, els Bombers han realitzat unes 270 sortides a les comarques de Girona, que han estat les grans castigades d'aquest fort episodi de pluges. 

 

Molts baixos han quedat completament anegats per la gran quantitat de precipitació caiguda

Molts baixos han quedat completament anegats per la gran quantitat de precipitació caiguda | Bombers de la Generalitat

 

Des de l'Ajuntament de Figueres han indicat que les classes de tots els centres educatius del municipi han quedat suspeses, tot i que restaran oberts amb serveis mínims per atendre aquells estudiants que puguin arribar. Tot això, davant la previsió que es mantinguin les importants afectacions viàries que afecten la capital empordanesa, i també la comarca. 

 

Les persistents pluges acumulen més de 200 litres a l'Empordà

Aquesta important quantitat de precipitació caiguda a l'Empordà, conseqüència del temporal de llevant que estem patint a Catalunya, també ha quedat reflectit en les dades de precipitació acumulada. Figueres ha estat una de les zones més castigades, amb 220 litres fins per metre quadrat, però a altres punts com Monells també han caigut 157 litres, a Navata 160 litres i a Verges s'han acumulat 151 litres. 

 

 

Al municipi de Calonge, a la comarca del Baix Empordà, els veïns també s'han vist sorpresos per una abundant calamarsa que ha caigut amb força la passada matinada. En pocs minuts han caigut en aquesta zona 30 litres, que han deixat impressionants imatges als carrers d'aquest municipi costaner. A banda, també cal destacar les importants ratxes de vent, que a tota la Costa Brava han arribat a superar els 80 km/h, i les onades, que a punts com l'Estartit han arribat a quatre metres d'alçada.