Sense Categoria

La proposta d’Europa: Reduïr el consum de gas fins al març del 2023

LleidaDiari
  • juliol 20, 2022
  • 1 min read
La proposta d’Europa: Reduïr el consum de gas fins al març del 2023

Brussel·les proposa reduir un 15% el consum de gas entre l'1 d'agost de 2022 i el 31 de març de 2023 al conjunt de països de la Unió Europea per fer front a possibles talls per part de Rússia. En un comunicat emès aquest dimecres, la Comissió Europea ha indicat que «tots els consumidors poden i han de prendre mesures per estalviar», tot subratllant la necessitat d'accelerar la diversificació de les fonts d'energia, l'aposta per compres conjuntes i l'impuls de les renovables.

 

L'aplicació de la mesura entre els diferents estats membres serà voluntària, però l'executiu manté la possibilitat de declarar-la obligatòria si s'observa un «risc substancial d'escassetat de gas» o bé «una demanda de gas «excepcionalment elevada».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Per poder complir amb aquests objectius, la Comissió Europea exigeix als diferents estats l'actualització dels seus plans de contingència, que s'hauran de presentar, a tot tardar, a finals del pròxim mes de setembre. En aquest sentit, l'executiu sol·licitarà un informe cada dos mesos per analitzar el progrés de cada país en aquest aspecte.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *