Preocupant: Brussel·les inicia un procés de sanció contra Espanya. T’expliquem per què!

La Comissió Europea ha iniciat aquest dimecres un procés d’infracció contra Espanya per no completar la revisió dels plans hidrològics de conca i els plans de gestió de risc d’inundació, tal com exigeixen la directiva comunitària sobre l’aigua i sobre inundacions. En un comunicat, l’executiu comunitari ha informat de l’inici del procés de sanció contra l’Estat i 15 països més i recorda que les normes comunitàries obliguen els 27 a actualitzar i notificar cada sis anys els plans hidrològics de conca i els plans de gestió del risc d’inundació.

En aquest sentit, Brussel·les remarca que els plans hidrològics de conca són fonamentals per garantir el bon estat de totes les masses d’aigua, com també ho són els plans de risc d’inundació.
L’Estat té ara dos mesos per respondre les deficiències assenyalades per la Comissió Europea. En cas de no rebre una resposta satisfactòria, l’executiu comunitari enviarà a les autoritats espanyoles un dictamen motivat per demanar formalment el compliment de les normes. Aquest és el pas previ abans que Brussel·les pugui decidir portar el cas a la justícia europea.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!