Europa acorda la compra de milions de dosis de la vacuna catalana contra la covid

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts la signatura d'un contracte amb la farmacèutica Hipra per a l'adquisició conjunta de fins a 250 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19.

 

En l'adquisició conjunta hi participen 14 estats de la UE, de manera que l'acord posarà ràpidament a disposició dels països participants la vacuna, un cop aquesta hagi rebut l'aval de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). I és que actualment la vacuna està sent objecte de revisió per l'EMA, que ha d'autoritzar-ne la comercialització.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha apuntat que el vaccí de la farmacèutica catalana complementarà la cartera de vacunes per garantir «la màxima preparació» de cara a la tardor i l'hivern.

Imatge d'un laboratori de la vacuna Hipra

Europa acorda la compra de fins a 250 milions de dosis de la vacuna d'Hipra contra la covid | LleidaDiari.cat

 

La vacunació i les dosis de reforç

Kyriades també ha destacat que és essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin en els pròxims mesos i ha afirmat que treballen incansablement per garantir-ne la disponibilitat. L'acord amb Hipra complementarà una cartera europea diversificada de vacunes que inclou els contractes ja signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax y Valneva. En concret, el contracte marc d'adquisició conjunta l'han signat l'empresa Hipra amb l'Hera, l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries de la Comissió Europea.