L’Eurocambra avaluarà el castellà a les escoles

El comitè de Peticions de l’Eurocambra ha acordat enviar una missió a Catalunya per avaluar la situació del castellà a les escoles. Ho ha anunciat la presidenta del comitè, Dolors Montserrat, en la sessió d’aquest dimarts després que els coordinadors dels grups polítics hagin pactat tirar endavant la visita a Catalunya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es farà després que Ciutadans, que forma part dels liberals de Renovar Europa, l’hagi demanat. La missió a Catalunya tindrà lloc el segon semestre del 2023 perquè no es pot fer coincidint amb les eleccions municipals del maig de l’any que ve. 

Les dates de la visita a Catalunya encara s’han de tancar, però Ciutadans ha anunciat que “probablement” sigui el desembre del 2023. A banda de la missió, els coordinadors dels grups també han acordat que durant el primer semestre del 2023 se celebri una sessió dedicada al model lingüístic a l’escola catalana. En aquestes sessions, hi ha diferents compareixences per tractar una qüestió.

Com és habitual en les missions, és previsible que una delegació d’eurodiputats del comitè viatgi a Catalunya per reunir-se amb diferents parts implicades en el model lingüístic de l’escola catalana. En les visites, els membres de la cambra solen demanar reunir-se amb organitzacions, membres de la societat civil i polítics.