Els estudis d’INEFC arribaran a la Seu d’Urgell el 2020

Meritxell Budó, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla

Pla general de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla | LleidaDiari.cat

 

Els estudis de grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport () es podran cursar a la Seu d'Urgell, fet que implicarà una primera aproximació, amb caràcter permanent, de la formació universitària presencial al Pirineu català. L'objectiu és que es puguin començar a impartir el curs 2020-21, segons ha anunciat aquest dijous la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una visita al Parc Olímpic del Segre.

 

L'ajuntament de la capital alt urgellenca proposa dues ubicacions per al nou centre: una a l'edifici de la Ciutadella de Castellciutat, de titularitat municipal, o bé al Seminari Conciliar, que és propietat del Bisbat d'Urgell. Per tal de posar en marxa aquestes instal·lacions, des del consistori ja s'han establert converses amb la Diputació de Lleida.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El grau estarà especialitzat en esports de natura

El grau que es pretén impartir a la Seu d'Urgell estarà especialitzat en esports de natura i dependrà de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (), que obrirà a la capital alt urgellenca la seva tercera seu de Catalunya. A més, l'objectiu és que aquests estudis estiguin adscrits a la Universitat de Lleida (UdL) i que tinguin un caire transfronterer, per tal d'incorporar alumnes provinents d'Andorra i de França. La intenció és que aquesta formació es pugui començar a cursar el setembre de 2020 i que, un cop estigui completament desplegada, la duguin a terme uns 400 estudiants, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

 

Per la seva banda, el secretari general de l'Esport, Gerard, ha destacat que amb la implantació dels nous estudis s'està contribuint a complir l'objectiu de retenir talent. També ha dit que l'especificitat del grau potenciarà un àmbit que cada cop més s'està convertint en un «motor econòmic» als territoris de muntanya. Mentre, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat que la nova titulació permetrà consolidar les relacions ja existents amb l', ja que ha recordat que una part dels seus alumnes es desplacen cada any durant una setmana per impartir formació vinculada al medi natural. A més, ha qualificat la iniciativa de «projecte estratègic de ciutat» perquè, ha dit, reforçarà el paper de la capital com a «referent de l'esport».

 

La Generalitat, a través de la secretaria general de l'Esport, assumirà les despeses de caràcter ordinari

Pel que fa al finançament de la formació, la Generalitat, a través de la secretaria general de l'Esport, assumirà les despeses de caràcter ordinari, entre les quals les que corresponen al professorat del nou grau. Mentrestant, el consistori alt urgellenc ha de buscar els recursos vinculats a l'espai físic on s'impartirà la titulació, motiu pel qual s'està en converses amb la Diputació de Lleida, per tal que l'ens provincial participi econòmicament de l'adequació d'aquelles instal·lacions per les quals s'opti finalment per acollir els nous estudis.

 

L'anunci del nou grau s'ha fet en el marc d'una visita institucional de la consellera de la Presidència, la qual ha començat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on ha signat el Llibre Vermell de la ciutat acompanyada pel secretari general de l'Esport i els portaveus dels grups municipals del consistori alt urgellenc. Posteriorment, s'ha desplaçat al Parc Olímpic del Segre, equipament al qual la Generalitat hi ha invertit entre aquest any i el passat uns 600.000 euros, bàsicament en obres i recursos destinats al campionat del Món de Piragüisme que es durà a terme al juliol. Per tancar la jornada, Budó, juntament amb la resta d'autoritats, ha practicat el descens amb ràfting pel canal d'aigües braves que forma part d'aquestes instal·lacions.

 

També et poden interessar…