Societat

Estudi: El fred incrementa el risc de baixa laboral en alguns col·lectius

Els investigadors creuen que es podria explicar per l’augment de la circulació de malalties respiratòries i infeccioses

Mar Laborda
  • març 13, 2023
  • 2 min read
Estudi: El fred incrementa el risc de baixa laboral en alguns col·lectius

Un estudi retrospectiu de la temperatura a la província de Barcelona revela que les baixes temperatures augmenten el risc d’iniciar un episodi de baixa laboral degut, especialment, a malalties respiratòries i infeccioses. El treball, fet per un equip del Centre de Recerca en Salut laboral (CISAL) del Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS) de la UPF; l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”; i el CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP), mostra que els col·lectius més afectats són dones, joves i persones treballadores del sector serveis que fan tasques no manuals que se solen desenvolupar en espais interiors.

Segons l’estudi publicat a ‘Frontiers in public health’, la incidència de baixes laborals augmenta entre dos i sis dies després d’un episodi de descens de temperatures. Aquest augment podria ser causat per l‘increment de la circulació i la transmissió de patògens com el virus de la bronquitis o de la grip -causants d’infeccions de les vies respiratòries altes- en espais interiors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquesta investigació s’han analitzat prop de 100.000 episodis de baixes laborals de més de 40.000 persones assalariades de la província de Barcelona entre el 2012 i el 2015. Sorprenentment, la publicació no ha trobat cap relació entre l’augment de la temperatura i les baixes laborals. L’absència de relació es podria deure a la naturalesa de la cohort estudiada, que compta amb una gran representació de treballadors del sector terciari que treballen en espais interiors i sovint climatitzats.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *