Sense Categoria

Estimen en 5.700 hectàrees el perímetre actual de l’incendi de l’Ebre

Avatar
  • juny 28, 2019
  • 3 min read

Vista aèria d'una zona agrícola i d'una construcció envoltades de zones cremade | LleidaDiari.cat

 

Els agents rurals estimen que l'incendi que afecta des de dimecres a la tarda a diversos municipis de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues té un perímetre actual d'unes 5.700 hectàrees. Les autoritats han insistit en la necessitat de mantenir la «màxima precaució» davant del «risc extrem» provocat per l'onada de calor, que pot fer que les temperatures a la zona de l'incendi puguin arribar als 44 graus al migdia.

 

De fet, segons els Agents Rurals, hi ha risc extrem a un 15-20% del territori català i a la resta tot el personal es dedica exclusivament a la prevenció d'incendis. Pels Bombers, d'altra banda, les hores vinents seran crucials, per l'augment de les temperatures, i al migdia es preveu possibles revifades. Des de Protecció Civil mantenen la xifra de 52 persones evacuades, 44 d'elles a Flix, quatre a Bovera i quatre més a la Palma d'Ebre.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre continua actiu

A hores d'ara, i segons han explicat els Bombers, l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre continua actiu, malgrat que s'estan assolint els objectius marcats. Tot i això, encara hi ha una part important al nord del flanc dret en una situació «precària». Aquesta zona és abrupta i té «molt pocs camins d'accés», cosa que ha dificultat les tasques d'extinció. Els bombers han hagut de requerir l'ajuda de vehicles pesants que han obert vies d'accés i han ajudat a crear zones segures.

 

Durant la nit el perímetre de l'incendi, segons Agents Rurals, no ha crescut. S'han cremat per ara unes 5.703,6 hectàrees. D'aquestes, 3.731,44 són de vegetació forestal, 1.937,17 agrícola i 34,99 de vegetació urbana. Dijous es va aixecar el confinament de Bovera, però les autoritats no descarten que, en funció de les represes que sorgeixin, hi hagi noves restriccions. Fins al migdia, però, s'ha permès l'accés als masos on la situació és «mínimament estable» per intentar atendre el bestiar, sempre amb l'acompanyament dels Mossos d'Esquadra.

 

Actualment hi ha 52 persones evacuades de diferents masos i masies, segons les dades de Protecció Civil. D'aquestes, 44 persones estan a Flix: 19 han dormit al gimnàs de l'Escola Enric Grau i Fontserè i la resta en cases de familiars o amics. També hi ha 4 persones evacuades a Bovera i 4 a la Palma d'Ebre.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *